Svemir

Svemir - Farndon, John | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Farndon, John
DIMENZIJA
5,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Svemir.pdf
ISBN
1462148439551

OPIS

Uzbudljiv uvod u razvoj svemirskih istraživanja od najstarijih dana, od Egipćana do prvih satelita, slijetanja na Mjesec, Hubblea… Detaljan uvod u mnoštvo područja: povijest istraživanja svemira, raketnu tehniku, svemirsku trku, satelite, svemirske stanice, Sunčev sustav, zvijezde, galaksije, univerzum i budućnost svemirskih istraživanja Ilustrirano sjajnim fotografijama i detaljnim crtežima.Pojmovnik i popisi znamenitih događaja. Zvjezdane karte sjevernog i južnog neba.

Big Bang). Komercijalna zrakoplovna tvrtka SpaceX u vlasništvu hirovitog milijardera Elona Muska u ponedjeljak je najavila da do kraja godine u svemir kani poslati četiri osobe u letjelici Crew Dragon u sklopu misije Inspiration4 "Ova će misija omogućiti odlazak u svemir turistima, odnosno privatnim ... Svemir, Svemir i Svemir su otac, sin i - unuk Pojeli smo odličan teleći odrezak na rikuli i carpaccio od hobotnice 24. srpnja 2020.

Svemir isto tako obuhvata sav život ... Svemir Elon Musk kontrolira četvrtinu svih aktivnih satelita u Zemljinoj orbiti U Zemljinoj orbiti se trenutno nalazi 946 Starlink satelita što čini 27,3 posto ukupnog broja aktivnih satelita koji se nalaze oko Zemlje. Svemir, kosmos, kozmos, vasiona ili univerzum jest beskonačno prostranstvo koje nas okružuje. To je ustvari vremenski prostor u kome plovi mnoštvo nebeskih tijela i koji postoji neovisno od ljudskog znanja.

POVEZANE KNJIGE