Put ispravnosti

Put ispravnosti - Dhammapada | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dhammapada
DIMENZIJA
4,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Put ispravnosti.pdf
ISBN
2024547903935

OPIS

Tri tjedna nakon Buddhine smrti, pet stotina njegovih arhata i učenika, pod vodstvom Kasvape, okupilo se u Rajagahi kako bi se prisjetili istina koje su primali od voljenog učitelja tijekom četrdeset i pet godina. Kako učitelj više nije bio među njima, redovnici su imali odgovornost da njegovo učenje prenesu što vjernije, da načela njegove poruke postanu pokretačka sila moralnog i duhovnog vodstva, kako za njih tako i za druge u udaljenim dijelovima zemlje te za sve buduće učenike koji žele stupiti na put Probuđenog.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 45094 ... DHAMMA-PADAM ili PUT ISPRAVNOSTI središnji je i najvažniji dio buddhističkog kanona Ti-pitakam (Tri košare): nazivamo je antologijom buddhističke etike zato jer se od ukupno 423 izreke u stihovima ove zbirke 152 nalaze u drugim djelima osnovne kanonske buddhističke književnosti, a neke se strofe nalaze i u drugim, kasnijim djelima ... Potražite sjeverozapad svoga doma i to mjesto ili tu prostoriju održavajte čistom i prozračnom.

Dhammapāda - Put ispravnosti: I Parovi Vezani članci. Dhammapāda - Put ispravnosti: I Parovi; Dhammapāda - Put ispravnosti: II PAŽLJIVOST ispravnost translation in Croatian-English dictionary.

POVEZANE KNJIGE