Tragedija – kazalište misterija u Grčkoj

Tragedija – kazalište misterija u Grčkoj - Livraga, Jorge Angel | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Livraga, Jorge Angel
DIMENZIJA
10,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Tragedija – kazalište misterija u Grčkoj.pdf
ISBN
1109348744760

OPIS

Grčka je tragedija dosegnula svoj vrhunac u 5. st. pr. Kr. Kada točno nastaje, smatra autor, nije poznato: vjerojatno potječe iz ceremonija posvećenih misterijama. Ugledni profesor, u Hrvatskoj poznat po knjizi Teba objavljenoj 1995. godine, u ovoj knjizi objašnjava različite aspekte tragedije: njezinu filozofsku podlogu, religijske ideje, a posebno se bavi Eshilom i njegovim djelima – od ideja i priča do tehničkih pomoćnih elemenata koji su se koristili u realizaciji predstava.

Read reviews from world's largest community for readers. Pozorište misterija je u svojoj osnovi pedagoško.Svaka njegova vrsta nastoji da nečemu poduči, naročito tragedija. Iznenadnim obrtima i potresnim scenama pokušava se da se zadobije pažnja gledalaca na takav način da on prestane da bude gledalac i da se postupno uključi u delo kao još jedan glumac ili u najmanju ruku, kao učesnik koga se ovi događaji duboko tiču. Kazalište misterija u Grčkoj [tragedija] Tekstualna građa, tiskana .

HRV, ITA. Napomena ... Kazalište misterija u Grčkoj - Tragedija.

POVEZANE KNJIGE