Seneka i Epiktet

Seneka i Epiktet - Epiktet | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Epiktet
DIMENZIJA
6,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Seneka i Epiktet.pdf
ISBN
2886538349096

OPIS

Seneka je jedan od najvećih predstavnika rimskog stoicizma. Rodio se u 4. st. pr.Krista u Kordobi LI Hispaniji, u imućnoj obitelji. Otac mu je bio čuveni retor i želio je da sin krene njegovim stopama, ali se Seneka pod utjecajem svojih učitelja priklonio filozofiji. Ljubav prema filozofiji ga je toliko obuzela da je po uzoru na svoje stoičke i pitagorejske učitelje vodio jednostavan i priprost život u skladu s filozofskim učenjem. Stekao je široko obrazovanje i postao poznat kao izvanredan govornik, mislilac, državnik i pjesnik. Senekin je život bio stalno povezan s carskim dvorom. Car Klaudije ga je pozvao na dvor, ali je uskoro protjeran u izgnanstvo na Korziku, jer ga je Mesalina zloglasna Klaudijeva žena, mrzila plašeći se njegovog utjecaja na cara. Nakon smrti Mesaline, druga je Klaudijeva žena Agripina, pozvala Seneku natrag da bude odgajatelj Neronu, njenom sinu iz prvog braka.

SENEKA I EPIKTET SENEKA I EPIKTET. CIJENA 5,00€ Seneka je jedan od najvećih predstavnika rimskog stoicizma, a ujedno i najplodniji rimski pisac koji je, osim filozofskih djela, pisao tragedije i satire.

Kr., a dijeli se na staru, srednju i novu stoičku školu.. Osnivač ovoga pravca je Zenon Kitijski (ne brkati sa Zenonom iz Eleje), a ostali predstavnici su: Hrizip, Seneka Mlađi, Epiktet (koji je bio rob) i car Marko Aurelije..

POVEZANE KNJIGE