Tri ezoterijske studije

Tri ezoterijske studije - Paracelsus | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Paracelsus
DIMENZIJA
7,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Tri ezoterijske studije.pdf
ISBN
1330702805743

OPIS

Tri ezoterijske studije sastoje se od tri Paracelsusova djela. Prvo od njih. Proročanstva, objavljeno je 1530. godine na njemačkom jeziku. Iako vrlo popularno u to vrijeme, kasnije pada u zaborav. Ponovno ga objavljuje Fliphas Lovi, francuski oktiltist. Čine ga 32 alegorijska crteža i popratna tumačenja koja se odnose na budućnost. Djelo o elementalima ili duhovima prirode dio je djela Philosophia sagux koje se pojavljuje u Eferdingu 1537. godine, a koje je autor dovršio neposredno prije smrti. Okultna filozofija ili filozofija hermetizma, treće djelo, sažima Paracelsusove stavove o umjetnosti magije, o vjeri i imaginaciji, njegovu skrivenu ideologiju prema kršćanstvu te promišljanja o onome što danas nazivamo psihosomatskom medicinom.

Prvo od njih. Proročanstva, objavljeno je 1530.

Ponovno ga objavljuje Fliphas Lovi, francuski oktiltist. Čine ga 32 alegorijska crteža i popratna tumačenja koja se odnose na budućnost. TRI EZOTERIJSKE STUDIJE Tri ezoterijske studije sastoje se od tri Paracelsusova djela.

POVEZANE KNJIGE