Europska ideologija

Europska ideologija - Tišljar, Zlatko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tišljar, Zlatko
DIMENZIJA
6,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Europska ideologija.pdf
ISBN
8504724647940

OPIS

Bilješka o autoru. Autor je inicijator Društva za europsku svijest u Hrvatskoj, pod njegovim vodstvom razvijen je udžbenik esperanta koji je dosad izašao na 25 jezika. Ova knjiga je prvo izišla na esperantskom orginalu, a zatim na slovenskom prijevodu, a sada i na hrvatskom prijevodu samog autora. U njoj autor redefinira neke općeprihvaćene pojmove kako bi čitatelj mogao slijediti i razumjeti dvojnost svega, te u tom smislu dobre i loše aspekte europejstva. Izložio je i argumente koji idu u prilog esperantu kao europskom jeziku. Altruizam-ljubav i mržnja. Stabilnost i promjenjivost ideologije. Identitet. Jezik kao društveno razlikovno obilježje. Nacionalni jezik-neutralni umjetni jezik. Altruistična i interesna društvenost. Današnja politika EU u vezi s identitetom i jezicima. Subsidijarnost u kulturnoj i jezičnoj politici. Europska ideologija-demokracija različitosti. Nacionalne dogme kao psihološki izvori protivljenja europskom identitetu. Vrednovanja naših pripadništava.

Često ima vrijednosno negativno obilježje, označavajući iskrivljenu, lažnu svijest, odnosno iskrivljenu sliku stvarnosti ... Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Mobilna mreža: 1,23kn/min 6 Kratki vodič kroz Europsku konvenciju o ljudskim pravima, Europska izdanja, Press Vijeća Europe, str. 5.

03/09/2020. Brexit - pripreme za kraj prijelaznog razdoblja. Ova, za društvo samodestruktivna ideologija postala je, nažalost, supstitut za prethodno odbacivanje iz ustava EU-a kršćanstva - kao temelja na kojemu počiva cjelokupna europska civilizacija.

POVEZANE KNJIGE