Alkemija

Alkemija - Hutin, Serge | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hutin, Serge
DIMENZIJA
8,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Alkemija.pdf
ISBN
9963911032124

OPIS

Donedavno se smatralo da je alkemija luda majka svoje pametne kćeri kemije. Međutim, alkemija je u prošlosti zaokupljala mnoge vrhunske umove poput Isaaca Newtona, Alberta Velikog, Paracelsusa – da spomenemo samo neke.Ali znano je također da se njome pokušavao baviti i ogroman broj šarlatana, sjecikesa i luđaka. Njeno je porijeklo obavljeno velom tajnovitosti; za jedne je bila prokleto a za druge božanske umijeće, za neke pak pseudoznanost mračnog srednjeg vijeka čiji je cilj bio proizvesti zlato…Bilo kako bilo. nesumnjiv je interes za alkemiju, kako u prošlosti tako i u suvremenosti. Onkraj mnogih još uvijek prisutnih predrasuda o alkemiji kao sumnjivom poslu i klopci za lakovjerne, veliko zanimanje za ovo drevno umijeće pokazala su i dva velika suvremena znanstvenika: veliki kemičar Barthelot i veliki psiholog C.G. Jung.

Ovaj stručnjak iz područja marketinga na cijelom nizu primjera iz prakse opisuje kako logična i mjerljiva rješenja nisu uvijek i ona najbolja kada se radi o bilo čemu što uključuje ljude. Ljudi nisu racionalna bića te se u ovoj knjizi vrlo dobro prikazuje kako se kreativnim rješenjima u nekim slučajevima ... Alkemija je tajno ucenje porijeklom iz Egipta, koje su Arapi preuzeli i dalje razvili.

خيمياء), grana filozofije prirode iz koje se u 17. i 18.

POVEZANE KNJIGE