Psiholog u praksi

Psiholog u praksi - Branthwaite, A. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Branthwaite, A.
DIMENZIJA
8,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Psiholog u praksi.pdf
ISBN
4321138954571

OPIS

Autori ove knjige u svakom su poglavlju opisali jedan određeni vid rada psihologa-praktičara. Od početka su bili svjesni preklapanja uloga, ali tijekom pisanja i uređivanja ovog teksta postalo je očito kako su te uloge čvrsto međusobno povezane. Odvajanje uloga istaknulo je implikacije preuzimanja jedne ili druge uloge i pomoglo u prikazivanju bogatstva i različitosti rada psihologa-praktičara. Ipak, uloge nisu jasno odvojene, pa psiholozi-praktičari mogu u skladu sa zahtjevima neposrednog posla usvojiti i integrirati različite uloge. Psiholog koji je, na primjer, zaposlen u industriji, može djelovati kao kolega koji razumije praktične probleme istraživanja, kao stvaralac stručnog oruđa koji će prilagoditi ili razviti prikladne mjere, kao neutralni istraživač koji se prema nalazima odnosi manje subjektivno, te kao stručnjak koji će te nalaze prenijeti drugima. U ostalim poglavljima ovog udžbenika prikazani su i drugačiji obrasci međusobnog povezivanja uloga. Ta integracija uloga i stručnost u njihovu provođenju počinje obrazovanjem psihologa. Korijeni te integracije nalaze se u temeljnim vještinama koje studenti stječu tijekom studija. Studenti tijekom svog dodiplomskog studija steknu velik broj različitih vještina, kojima se služi širok raspon korisnika i koje hvale mnogi poslodavci. Iz sadržaja Što je savjetovanje? Osobno stajalište; Savjetovanje u svijetu rada; Psiholozi, liječnici i osobe oboljele od raka; Psihologija u policijskom radu; Kako djeluje reklamiranje?; Usavršavanje sportskih sposobnosti: uvježbavanje vještine koncentriranja; Bi li to moglo biti čitljivije? Oruđe za procjenu teksta; Jesu li žene bolji vozači od muškaraca? Postupci i instrumenti za mjerenje vozačkog ponašanja; Pate li vatrogasci od stresa?; Istraživanje domaćih zadaća: pogled sa strane; Autizam i teorija uma; Što je dobra teorija? Pitanje koje traži pragmatičan pristup; Zastrašivanje i nasilništvo u školi: mijenjanje stavova i ponašanja; Psihologija i humanitarna pomoć.

To su ponašanja tijekom kojih je osoba agresivna, ali ne udara šakama, ne razbija i ne napada aktivno, otvoreno vrijeđajući, psujući ili vičući. Tijekom pasivne agresije osoba namjerno skriva osjećaj ljutnje, maskirajući ga u nešto drug Pojam: Psiholog u praksi Ukupno: 2.

Postovana, ovim problemom se nismo bavili u nasoj praksi. U svakom slucaju obratite se nekoj od ... Psihologija u praksi (PuP) stručni je skup kojeg organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu Feniks.

POVEZANE KNJIGE