Etnonacionalni sindrom

Etnonacionalni sindrom - Dugandžija, Nikola | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dugandžija, Nikola
DIMENZIJA
10,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Etnonacionalni sindrom.pdf
ISBN
3827567703028

OPIS

Etnonacionalizam javio se paralelno s islamskim političkim fanatizmom i ekonomskim neoliberalizmom. Kao radikalizirani nacionalizam on prakticira teorije i mentalitete kao što su rasizam, šovinizam i ksenofobija. U istočnoj i srednjoj Europi te na području bivšeg Sovjetskog saveza nije samo prijetnja, nego je već doveo do velikih kriza i ljudskih patnji (bivša Jugoslavija, Čečenija). Nikola Dugandžija ga razmatra prvenstveno na domaćem materijalu..

Ovaj sindrom se pojavljuje se u 1:6000 novorođenčadi i to u oko 80% slučajeva kod ženske djece. S. Sindrom kroničnog umora; Sindrom postorgazmičke bolesti; Sindrom suhog oka; Skuminljev sindrom; Stendhalov sindrom; Stokholmski sindrom Cilj: Prehipertenzija je stanje koje je karakterizirano povišenim kardiovaskularnim rizikom.Naš cilj bio je analizirati parametre metaboličkog sindroma u prehipertenzivnih muškaraca i žena.

Uzimanje alkohola za vrijeme trudnoće može izazvati prirođene anomalije, osobito ako je majka pila velike količine alkohola ili se opijala. Kada imate metabolički sindrom, vaše telo je u stanju ozbiljnog disfunkcionisanja. Metabolički sindrom povećava rizik za neke veoma zabrinjavajuće i potencijalno smrtonosne zdravstvene probleme, uključujući bolesti srca, moždani udar i dijabetes.

POVEZANE KNJIGE