Kazneni zakon u sudskoj praksi

Kazneni zakon u sudskoj praksi - Garačić, Ana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Garačić, Ana
DIMENZIJA
7,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Kazneni zakon u sudskoj praksi.pdf
ISBN
6503024727218

OPIS

Sutkinja Vrhovnoga suda Republike Hrvatske Ana Garačić prikupila je, odabrala, sistematizirala i u ovoj knjizi objelodanila najvažnije sudske odluke koje se odnose na materiju općeg i posebnog dijela kaznenoga prava. Obradila je više od 900 različitih odluka Vrhovnoga suda i županijskih sudova, zabilježenih u sudskim evidencijama ili objavljenih u stručnim publikacijama. Knjiga sadržava i sva relevantna pravna shvaćanja Opće sjednice i Sjednice Kaznenog odjela Vrhovnoga suda RH, donesena tijekom 15 godina, kao i brojne vlastite odluke koje je autorica donijela u svojoj 25-godišnjoj karijeri suca krivičara. Sistematika knjige slijedi strukturu i sistematiku Zakona; iza zakonskog teksta pojedinih članaka daje se komentar ili analiza sadržaja odredbe, a zatim slijede sudske odluke. Kod zakonskih odredaba koje se u praksi češće primjenjuju i za koje postoji veći brij sudskih odluka, odluke su razvrstane i prema stavcima, odnosno točkama, što korisnicima uvelike olakšava snalaženje. Kao korisni komplementarni sadržaji u knjizi su obavljeni još: Zakon o sudovima za mladež, Pravilnik o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje pritvora. Knjiga je namijenjena ponajprije praktičarima: sucima državnim odvjetnicima, odvjetnicima, djelatnicima policijskih uprava, ali i svima onima koji žele upoznati rad sudova u primjeni hrvatskoga kaznenog zakonodavstva.

(2019), broj 1, str. 64 75 UVOD Kazneni zakon1 koji je stupio na snagu 1.

iur. KAZNENI ZAKON U SUDSKOJ PRAKSI O P Ć I D I O autorski pročišćeni tekst KZ komentari opsežna sudska praksa abecedno kazalo pojmova Drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje Zagreb, 2009. IV Sadržaj Biblioteka PRAVO Urednik biblioteke IVICA CRNIĆ, dipl.

POVEZANE KNJIGE