Medicina rada i okoliša

Medicina rada i okoliša - Šarić, Marko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šarić, Marko
DIMENZIJA
7,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicina rada i okoliša.pdf
ISBN
6695974466452

OPIS

U svezi s tehnološkim napretkom zbivaju se i značajne promjene s obzirom na rizike kojima su radnici izloženi. Istodobno se prikupljaju nova, potpunija znanja u objektivizaciji rizika, ocjeni izloženosti i učinaka.Značaj ambijenta i uvjeta u kojima čovjek živi i mogući utjecaj onečišćenja u okolišu na zdravlje, sustavnije su ispitani i evaluirani. U knjizi se povezano obrađuju oba od navedenih aspekata polazeći od suvremenog pristupa o totalnoj izloženosti odnosno o rizicima povezanim s poslom koji čovjek obavlja, te o onima koji se pojavljuju u životnom okolišu. Polazi se od opisivanja, definiranja i detektiranja mogućih rizika, putova izloženosti, unosa štetnosti u organizam, bioloških učinaka, njihove kontrole, pa do upravljanja rizicima odnosno mjera prevencije i zaštite. U knjizi je navedena i lista svih profesionalnih bolesti, zakonske odredbe, te granične vrijednosti za onečišćenja zraka, vode, hrane i ionizirajuće zračenje. Knjiga je namijenjena stručnjacima medicine rada i zdravstvene ekologije, kao i onima koji se školuju i usavršavaju za rad na ovim područjima ( postdiplomski studij i specijalizacija), ali i široj javnosti, te skupinama i udrugama građana koje djeluju na ovom području

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 179 ... Medicina rada i okoliša .

godine zvana industrijska medicina) je specijalnost medicine koja se bavi održavanjem zdravlja na radnom mjestu, uključujući prevenciju i liječenje bolesti i ozljeda, sa sekundarnim ciljevima održavanja i povećanja produktivnosti i socijalne prilagodbe na radnom mjestu.. Stručnjaci medicine rada deluju u pravcu postizanja i održavanja najviših standarda ... Mogući utjecaj rada i sporta na pojavu i razvoj kroničnih bolesti.

POVEZANE KNJIGE