Pomoćne tvari u lijekovima

Pomoćne tvari u lijekovima - Šalković-Petrišić, Melita | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković-Petrišić, Melita
DIMENZIJA
6,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Pomoćne tvari u lijekovima.pdf
ISBN
4624327526920

OPIS

Posebna vrijednost ovog priručnika jest u ideji da veći broj liječnika, farmaceuta i proizvođača lijekova obrati pozornost na interakcije i učinke pomoćnih tvari u lijekovima, njihove neželjene učinke, toksičnost i moguću opasnost po ljudsko zdravlje. U priručniku su sabrani radovi stručnjaka iz područja medicine i farmacije u kojima se opisuju neželjeni učinci ekspicijensa. Zaključci spomenutih radova upućuju na činjenicu kako treba poznavati poželjna i neželjena svojstva pomoćnih tvari koje se koriste u tehnološkim postupcima pripreme gotovog lijeka. Nadamo se da će se ovaj priručnik naći u rukama što većeg broja liječnika i farmaceuta, ali posebno bi bilo važno da su s njima upoznati proizvođači lijekova, ponajviše oni koji se bave sintezom novih generičkih preparata

Obavijestite svog liječnika ili ljekarnika o svim lijekovima koje uzimate ili ste ih nedavno- uzimali, pa i o onima koje ste nabavili bez recepta (npr. o biljnim i vitaminskim pripravcima).

MOVALIS® 15 mg tablete ... Liječenje nesteroidnim protuupalnim lijekovima povezano je s mogućnošću nastanka akutnog zatajivanja bubrega, posebno u dehidriranih bolesnika.

POVEZANE KNJIGE