Pomoćne tvari u lijekovima

Pomoćne tvari u lijekovima - Šalković-Petrišić, Melita | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković-Petrišić, Melita
DIMENZIJA
9,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Pomoćne tvari u lijekovima.pdf
ISBN
4435703597131

OPIS

Posebna vrijednost ovog priručnika jest u ideji da veći broj liječnika, farmaceuta i proizvođača lijekova obrati pozornost na interakcije i učinke pomoćnih tvari u lijekovima, njihove neželjene učinke, toksičnost i moguću opasnost po ljudsko zdravlje. U priručniku su sabrani radovi stručnjaka iz područja medicine i farmacije u kojima se opisuju neželjeni učinci ekspicijensa. Zaključci spomenutih radova upućuju na činjenicu kako treba poznavati poželjna i neželjena svojstva pomoćnih tvari koje se koriste u tehnološkim postupcima pripreme gotovog lijeka. Nadamo se da će se ovaj priručnik naći u rukama što većeg broja liječnika i farmaceuta, ali posebno bi bilo važno da su s njima upoznati proizvođači lijekova, ponajviše oni koji se bave sintezom novih generičkih preparata

Aktivna tvar je nositelj farmakološke aktivnosti tablete, a time i njezina najvažnija komponenta, dok su pomoćne tvari farmakološki neaktivne, no čine glavninu mase tablete. U ovome radu nastoji se okrupniti laktoza monohidrat (engl. 6.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Pomoćne tvari u lijekovima mogu biti uzrokom alergijskih, toksičnih ili nekoih drugih nepoželjnih djelovanja gotovih lijekova. U radu su prikazani čimbenici koji utječu na izbor gotovoga lijeka u praksi uz analizu iskustva liječnika. pomoĆne tvari u lijekovima Posebna vrijednost ovog priručnika jest u ideji da veći broj liječnika, farmaceuta i proizvođača lijekova obrati pozornost na interakcije i učinke pomoćnih tvari u lijekovima, njihove neželjene učinke, toksičnost i moguću opasnost po ljudsko zdravlje. Naziv pomoćne tvari Ažurirano Put primjene lijeka Prag Podatak koji treba navesti u uputi o lijeku Napomene Aprotinin Topikalno Nula Može uzrokovati reakcije preosjetljivosti ili teške alergijske reakcije.

POVEZANE KNJIGE