Anesteziologija u Hrvatskoj

Anesteziologija u Hrvatskoj - Jukić, Marko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jukić, Marko
DIMENZIJA
6,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Anesteziologija u Hrvatskoj.pdf
ISBN
1978355605099

OPIS

Iza ove knjige stoji mukotrpan rad prikupljanja podataka do kojih je, bar dobrim dijelom, bilo vrlo teško doći. Nastala je sa željom da početak danas ustaljene medicinske struke u Hrvatskoj ne ostane posve zaboravljen, da se ta struka ne gleda kao nešto što je palo s neba. Autor je knjigu pisao iz ljubavi prema svom zvanju sa željom da svoja istraživanja o razvoju anesteziologije u Hrvatskoj prenese drugima, te s vjerom da je nemoguć povratak na stanje kad su tehničari/bolničari davali narkozu, jer su bili financijski jeftiniji. Alternativa je daljnji napredak struke, otkrivanje novih znanstvenih činjenica i bolje liječenje onoga što je najstrašnije u ljudskom životu – boli.

udžbeniku iz anesteziologije (Klinička anesteziologija), prvo i drugo izdanje. Urednik je i autor više .

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 10.725 osoba zaraženih Pioniri anesteziologije u Hrvatskoj bili su zadarski liječnici Cezar Pellegrini-Danieli, Jerolim Definis i Toma Fumegallo i Ivan Bettini.

POVEZANE KNJIGE