Kvantna fizika mnoštva čestica

Kvantna fizika mnoštva čestica - Šunjić, Marijan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šunjić, Marijan
DIMENZIJA
4,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Kvantna fizika mnoštva čestica.pdf
ISBN
5383210691998

OPIS

Rezultat višegodišnje nastave dodiplomskih i poslijediplomskih kolegija o metodama kvantne statističke fizike pod različitim nazivima (Teorija mnoštva čestica, Kvantna statistička fizika i sl.), a uz istodobno bavljenje istraživačkim radom i primjenom spomenutih metoda u teorijskoj fizici čvrstog stanja. Gradivo izloženo u ovoj knjizi u osnovnim crtama definira kvantnomehanički opis jednočestčnih i mnogočestičnih sistema, izložena je metoda druge kvantizacije koja uvelike olakšava proučavanje mnogočestičnih sistema, autor uvodi i Greenove funkcije ili propagatore čestica – fermiona i bozona kao i račun smetnje za Greenove funkcije.

Tagged as: Difrakcija elektrona, fizika, iluzija, istraživanja, kvantna mehanika, Kvantna mehanika i svijest, kvantna-fizika, kvantni eksperimenti ... Po završetku kolegija Kvantna fizika student će biti sposoban: A) Objasniti i dati pregled povijesnog konteksta, tj. stanja znanstvenih spoznaja krajem 19.

Otkriće da talasi mogu da se prostiru kao čestice, u malim energijskim paketima koji se nazivaju kvanti dovelo je do pojave nove grane fizike ... Kvantna fizika. Eyvind H.

POVEZANE KNJIGE