Sava je ipak potekla prema Zagrebu

Sava je ipak potekla prema Zagrebu - Bobetko, Janko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bobetko, Janko
DIMENZIJA
4,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Sava je ipak potekla prema Zagrebu.pdf
ISBN
3155515898893

OPIS

Knjiga je sastavljena od velikog broja kraćih i duljih tekstova što ih je hrvatski tisak u razdoblju od 1990. do 2002. objavljivao u svezi s javnim djelovanjem i kritičkim mišljenjem stožernog generala Janka Bobetka. Čitatelj će u knjizi pronaći prenesene tekstove HINA-e te priloge koji su se pojavljivali u dnevnim, revijalnim ili periodičkim izdanjima. Prema kronološkoj podjeli knjiga se sastoji od dva dijela – u jednom su povijesna zbivanja u kojima je središnju ulogu odigrao general Bobetko, a u drugom intervju i priopćenja te govori u određenim prigodama koji ističu Bobetkove vlastite poglede o mnoštvu povijesnih i ratnih te drugih aktualnih društvenih zbivanja i problema. Naslov knjige duhovita je autorova replika na jedno stajalište koje je svojedobno, nakon Karađorđeva, glede Hrvatske i njezine (ne)moguće vojske bio iznio Josip Broz. Ta je replika objavljena u Slobodnoj Dalmaciji 13. veljače 1992. kada je novoustrojena Republika Hrvatska već bila međunarodno priznata država. Titova izjava i generalova replika tiskane su sučelice, prva na zadnjoj a druga na prvoj stranici ovitka. Čitatelju je dovoljno usporediti ih da bi mogao jasno zaključiti kako je nakana knjige, osim njezine dokumentarističke i autorske aktualnozbiljske uloge, uputiti i na neporecive povijesne konotacije.

Satelitski atlas Hrvatske 190,00 kn. Next product. II Sava je ipak potekla prema Zagrebu Bobetko.

Tako je spokojno mogao odahnuti mali seljak hrvatske Posavine, a velikan hrvatske borbe za slobodu Janko Bobetko. Search for: Mikser; Cement; AntiCement; Armatura; Štrafta; Vreme smrti i razonode; Bulevar zvezda Nakon čega je, samo što su u Saboru nekako, zapravo posljednjim opomenama pred izbacivanje iz sabornice, smirili suverenistički tandem Sačić & Zekanović, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević navrat nanos pregledao Brešanovu parodiju, ili - kazali bi umalo istjerani - porugu na račun (ipak!) najvećega Zagorca i shvatio kako 10 ... U smiraju i poznim godinama svog života, general Bobetko je sa hrvatskim čovjekom ipak dosanjao san koji je postao stvarnost - Sava je potekla prema Zagrebu, a Hrvati su dobili svoju toliko željenu državu. Tako je spokojno mogao odahnuti mali seljak hrvatske Posavine, a velikan hrvatske borbe za slobodu Janko Bobetko. 2002.: stožerni general Janko Bobetko: Sava je ipak potekla prema Zagrebu.

POVEZANE KNJIGE