Izabrane bajke

Izabrane bajke - Čapek, Karel | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čapek, Karel
DIMENZIJA
4,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Izabrane bajke.pdf
ISBN
8645678331716

OPIS

Čapekove bajke su objavljivane u raznim izdanjima i pod različitim naslovima. Najpoznatije i najprevođenije djelo je Poštarska bajka koja je ujedno i lektirni naslov. No i druge njegove uglavnom “životinjske bajke” koje se nalaze u ovom izdanju, zanimljive su, vesele, pune humora i vedrine. U Čapekovim bajkama vidljivi su i elementi narodne bajke, legende , ali i suvremene fantastične priče. Priče mu osim vedrine, nose i naglašenu poruku plemenitosti i dobrote.

Andersena imaju posebno mjesto na polici ovogodišnjih buybookovih izdanja. Prošle godine, širom svijeta obilježavala se dvjestogodišnjica Andersenovog rođenja, a buybook se pridružuje tom slavlju knjižicom koja će obradovati najmlađe čitaoce, ali i one koji će njima čitati.

Sabrali su, obogatili i prenijeli iz usmene književnosti mnogobrojne priče koje je stvorila narodna mašta. Ove bajke o IZABRANE BAJKE , Braća Grimm ID EK000238138.

POVEZANE KNJIGE