Slobodni zidari

Slobodni zidari - Ridley, Jasper | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ridley, Jasper
DIMENZIJA
12,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Slobodni zidari.pdf
ISBN
5951065904171

OPIS

Za laika, slobodni zidari su tajanstveno, čak i zlokobno bratstvo – tko su oni zapravo, otkrivamo iz pera autora koji je sasvim izvan tih krugova. U ovoj knjizi, Jasper Ridley, povjesničar i biograf, pokušava odvojiti istinu od mita. Opisujući razvoj slobodnog zidarstva, od radnika zidara u srednjem vijeku do gospode zidara iz Velike lože osnovane 1717. godine, on istražuje ulogu masonskih bratstava u ključnim trenucima moderne povijesti, uključujući Francusku revoluciju, Rat za neovisnost i osnivanje Sjedinjenih Američkih Država. Koje su to najmoćnije lože od Engleske do Japana i kako su izabirale Velike Meštre? Kakva je uloga slobodnih zidara u zapletu i raspletu balkanskih previranja? Sve što niste znali o slobodnim zidarima saznat ćete iz ove knjige, koja je namijenjena svim ljudima otvorenog i znatiželjnog duha.

A kako ljudi ne znaju odnose unutar slobodnozidarske organizacije, ciljeva i namjera, dolazi još uvijek do nesporazuma, jer ljude više zanima što slobodno zidarstvo nije, nego što u stvari jest", rezimira Šömen. Masoni, odnosno slobodni zidari u Hrvatskoj su se pojavili u 18. stoljeću.

Masoni postoje vekovima, a spekuliše se da su u tajnosti delovali i duže. O njihovim ritualima može samo da se nagađa, jer je, zbog prenošenja tajnih obreda sa generacije na generaciju, teško sa sigurnošću reći koje ritualne aktivnosti su ... MASONI - SLOBODNI ZIDARI MASONI-ILUMINATI-NOVI SVJETSKI POREDAK.

POVEZANE KNJIGE