Blijedoplavi ženski rukopis

Blijedoplavi ženski rukopis - Werfel, Franz | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Werfel, Franz
DIMENZIJA
9,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Blijedoplavi ženski rukopis.pdf
ISBN
2488898718797

OPIS

Uz Rilkea i Kafku Franz Werfel jedan je od velikana književnosti njemačkog jezika koje je njemačkoj i svjetskoj literaturi podarila mala židovsko-njemačka kulturna oaza u Pragu na razmeđi devetnaestog i dvadesetog vijeka. Odlomak iz knjige: ‘Danas ujutro dobio si neko pismo…’ ‘Danas ujutro dobio sam jedanaest pisama…’ ‘Ali jedno je od njih bilo pismo neke žene… Taj prijetvorni i lažljivi ženski rukopis. . .’ ‘Zar zaista misliš da je taj rukopis tako lažljiv?’ – upitao je Leonidas polaganim pokretom vadeći iz džepa lisnicu i iz nje corpus delicti. Pomaknuo je stolac od stola prema prozoru i pustio da krišom zamućeno svjetlo padne na Verino pismo. U sobi je za trenutak zastala vaga sudbine. Kako sve ipak ide svojim vlastitim putem! Ne trebamo se brinuti. Ne trebamo čak ni improvizirati! Sve se događa drukčije, ali se događa samo od sebe. Naša će budučnost ovisiti o o tome hoće li Amelie umjeti čitati između redaka. Postavši odjednom hladnokrvnim promatračem, ispružio je ruku i Amelie dodao uski list papira…

UDESNO - vi ste otvorena osoba, koja voli upoznavati nove osobe i kretati se u velikom društvu. ULIJEVO - volite raditi samostalno i biti osoba iz sjene.

Time se bavi grafologija, vještina prosuđivanja kararktera i psihološkog stanja pojedinca, koja se temelji na postavci da između rukopisa i njegova autora postoji ... Dječaci igraju video igrice zbog zabave dok djevojčice koriste tehnologiju kako bi učile, nalazi su istraživanja sprovedenog u Americi prošlog mjeseca o digitalnom liderstvu. No, s druge strane, isto istraživanje je pokazalo da iako djevojčice provedu više vremena učeći, dječaci su ti koji će prije povjerovati da su "tehnološki stručnjaci" u svojim porodicama. Franz Werfel, Blijedoplavi ženski rukopis (redaktura, životopis autora) 7.

POVEZANE KNJIGE