Utvrde i perivoji

Utvrde i perivoji - Deanović, Ana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Deanović, Ana
DIMENZIJA
7,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Utvrde i perivoji.pdf
ISBN
2385869956417

OPIS

Knjiga obuhvaća deset autoričinih tekstova o utvrdama te dva teksta o perivojima. Radovi o utvrdama ponajviše se odnose na djelatnost talijanskih renesansnih graditelja u Dalmaciji (Michelozzo, M. i G. Sanmicheli), a radovi o perivojima posvećeni su Maksimiru i Trstenom. Veći dio tekstova dosad je bio objavljen samo u stranim časopisima te se ovdje pojavljuju prvi put na hrvatskom jeziku. (Napomena urednika)

Tvrdi Ana Deanović: Utvrde i perivoji (U16) Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) || Stoljetni perivoji, utvrde, legende: Svi putevi prolaze kroz grad na četiri rijeke ️ || Je li itko ikad stao u Karlovcu? - pitanje je kultnog zagrebačkog benda Kawasaki 3P koji kaže da njihova... Početkom svibnja održana je promocija knjige Zadarski vrtovi i perivoji u neobičnom , ali za tu priliku i više nego prikladnom okruženju - Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Nakladnik je komunalna tvrtka Nasadi, a kao autorica teksta potpisuje se Mirna Petricioli.

In the early 18th century ... Dvorci i perivoji 752 GRAĐEVINAR 52 (2000) 12 kraja 15. stoljeća vlasnici su Mosla-vine Čupori Moslavački, kojih je rod izumro 1492.

POVEZANE KNJIGE