Hrvatske noći – Festival A književnosti

Hrvatske noći – Festival A književnosti - Radakovć, B. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radakovć, B.
DIMENZIJA
7,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatske noći – Festival A književnosti.pdf
ISBN
3552058364894

OPIS

Postoje li velike i male zemlje u svijetu književnosti? Hrvatske noći daju vam priliku da razriješite to pitanje.S jedne strane imate zemlju sa šezdeset milijuna pod raspalim imperijem, a s druge ratom significiranu naciju od pet milijuna. Ali pisalačka tradicija duboka je i u Britaniji i u Hrvatskoj. Dubrovčanin Marin Držić nasmijavao je gledatelje davno prije nego što je Ben Johnson naučio što je to komedija, a jedan od meni najdražih je Janko Leskovar koji je proizveo dvije kratke priče i deset novela, a potom u naredne četrdeset i četiri godine svog života nije objavio ništa. Hrvatske noći rođene su iz zajedničke ljubavi prema žestokim pijankama i odbojnosti prema uvriježenom bavljenju stvarima, ali suradnici u ovoj zbirci nisu se okupili zbog proznog sraza. Špijuni riječi iz Zagreba, prevoditelji i pustolovni izdavači velikodušno su i slobodoumno isporučivali britansku književnost Hrvatskoj, a Britanci se ovdje zahvaljuju na prijemu koji im je ukazan. Ova je zbirka sjedinjen pothvat u slavu snažnih veza između britanskih i hrvatskih pisaca i rođenje nečega što se može nazvati Krit Lit. Sretno vam čitanje. Tibor Fischer, rujan 2004

Jedan je od pokretača i selektora HAK-a (Festival alternativne književnosti, potom Festival A književnosti). Ovogodišnji, deveti po redu Festival fantastične književnosti (FFK) održaće se 20. i 21.

Festival A književnosti (FAK) službeno je upokojen. To, međutim, uopće ne sprečava neke pisce koji su na njemu sudjelovali da se povremeno okupe i dobro zabave.

POVEZANE KNJIGE