Čekajući barbare

Čekajući barbare - Coetzee, J.M. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coetzee, J.M.
DIMENZIJA
9,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Čekajući barbare.pdf
ISBN
3005491563464

OPIS

Zanemarujući neizbježan rat s barbarima, Sudac je desetljećima bio odani sluga Carstva, vodeći poslove malene pogranične naseobine. Kad stignu specijalni isljednici, on postaje očevicem okrutnog i nepravednog odnosa Carstva prema ratnim zarobljenicima. Suosjećajući prema žrtvama, nepromišljeno srlja u pobunu koja ga žigoše kao državnog neprijatelja. Čekajući barbare kao jedno od najboljih djela J.M. Coetzeea uopće – prvi puta na engleskom jeziku objavljen još 1980. – iznenađujuća je alegorija rata između tlačitelja i potlačenih. Sudac nije samo čovjek koji proživljava krizu savjesti u nekom zaboravljenom mjestašcu, nekad davno – njegovo je stanje istovjetno stanju svih ljudi koji žive u režimima koji zanemaruju pravdu i poštenje. Kao i drugim Coetzeeovim romanima, i u ovom su hrabrost i humanost suprostavljeni nasilju. Coetzee je tako velik i značajan pisac jer njegov specifičan pristup tim temama uključuje i literarnu nepretencioznost i izravnu društvenu kritiku. J.M Coetzee je rođen u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici 1940. godine. Nobelovu nagradu za književnost dobio je 2003. godine. Nakon romana Sramota, Život i doba Michaela K., Gospodar Petersburga i Doba željeza, roman Čekajući barbare peti je roman ovoga pisca na hrvatskom jeziku i u izdanju nakladničke kuće V.B.Z.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

godine, a opera istog naziva prvi put je izvedena u rujnu 2005 ... Coetzee susreće Foucaulta: moć, nasilje i subjekt u romanima Čekajući barbare i Sramota (Coetzee meets Foucault: Power, Violence and the Subject in the Novels Waiting for the Barbarians and Disgrace) Autori Petković, Krešimir Izvornik Političke analize (1847-4977) 5 (2014 ... Razglobljeno vrijeme: vrijeme Drugoga - J. M.

POVEZANE KNJIGE