Stotinu braće

Stotinu braće - Antrim, Donald | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Antrim, Donald
DIMENZIJA
3,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Stotinu braće.pdf
ISBN
2087778850451

OPIS

Drugi roman Donalda Antrima Stotinu braće luda je alegorijska obiteljska pripovijest o njezinoj histeriji i slavi. I nedvojbeno apsurdna i duhovita: stotinu braće, čiji se raspon godina kreće od srednjih dvadesetih do najstarijeg Hirama, kojemu su devedeset tri godine, okupljaju se u oronuloj obiteljskoj knjižnici na zajedničkoj večeri. Doug, pripovjedač, opsesivni je genealog amater zaokupljen istraživanjem obiteljskog stabla od samih njezinih početaka koji vrlo vjerojatno vode do jednog pomahnitalog vladara. Radnja se odvija od sumraka do zore, od koktela do ragbi utakmice nakon večere. Tijekom noći, kako braća podliježu gotovo fatalnim povredama koje zadobiju u kućnim nezgodama, događaji postaju sve kaotičniji, uvrede pršte na sve strane, a atmosfera u knjižnici tone sve dublje i dublje u očaj. Većina braće – kojoj su preci usadili želju za ritualnim žrtvovanjem – na kraju romana baca se u lov na Douga. Jedan američki književni kritičar je roman Stotinu braće Donalda Antrima opisao kao križanac braće Marxa i Harolda Pintera. Stotinu braće urnebesna je metafora obiteljskih iskušenja, napisana pod očiglednim utjecajem Thomasa Pynchona, samo drastično duhovitija!

Trebalo je odlučiti hoće li rukovodeće funkcije i dalje imati ta braća ili bi bilo bolje da ih netko zamijeni. Evander Coward. Program internetskoga susreta sličan je onome redovitih okupljanja u organizaciji braće iz Taizea - molitva, kateheze u manjim skupinama i tematska razmatranja, namijenjen u prvom redu uzrastu od 18 do 35 godina..

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta pratite iz sata u sat na news portalu Dnevnik.hr. Pregledajte najnovije objavljene vijesti odmah! Akciju postavljanja spomenika pokrenula je Družba Braće hrvatskog zmaja, a ideja o tomu postoji već stotinu godina, podsjetio je na svečanosti otvorenja veliki meštar Družbe braće hrvatskog zmaja Dragutin Feletar.

POVEZANE KNJIGE