Divni stranac II

Divni stranac II - Krmpotić, Vesna | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
5,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Divni stranac II.pdf
ISBN
2682201249837

OPIS

V.B.Z. nastavlja s objavljivanjem kompletnog djela iznimne hrvatske autorice Vesne Krmpotić! Ciklus Divnog stranca sadrži tri knjige, a svaka od knjiga sadrži 108 priča – dakle sveukupno njih 324. U ovim pričama ili bajkama Vesna Krmpotić pred nas postavlja tanano tkanje povijesti o lijepom i moralnom, o ljubavi i čeznji, o velikom strpljenju koje je potrebno da bi se nešto stvorilo, da bi se nešto dočekalo, da bi se nesto ostvarilo. Nazvavši ih ‘pjesmenim pričama’ Vesna Krmpotić je istakla njihovu lirsku prirodu. Međutim, pod gustim nanosima lirskog, pod raskošnom fantazijom koja korespondira sa svijetom bajki, pulsira mudrost koja se na kraju svake priče izražava u formi poslovice, zapravo pouke. Evo nekoliko primjera:Od (moralnog) zakona veća je samo milost (iz priče ‘Tko se najviše boji smrti’)Samosvijest je spokojno i moćno znanje (iz priče ‘Podnožje i vrh’)

Albert Camus francuski je filozof i književnik. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 1957.

Uboţnica je u Marengu, osamdeset kilometara od Alţira. Početna / Ured i škola / Knjige i literatura / Knjige / Divni stranac II - Krmpotić, Vesna. 0,00 ... Divni stranac pjesmene priče i 108 još ljepših Vesna Krmpotić Izdavač: Master Media 2002; latinica; 21 cm; 207 str.; 86-84239-00-8; Divni stranac : pjesmene price i 108 jos ljepsih [Krmpotic, Vesna] on Amazon.com.

POVEZANE KNJIGE