Breza i druge pripovijetke

Breza i druge pripovijetke - Kolar, Slavko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolar, Slavko
DIMENZIJA
12,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Breza i druge pripovijetke.pdf
ISBN
3720285941016

OPIS

U zbirci je pet pripovijedaka: Breza, Svoga tijela gospodar, Kriza, Sudnji dan ili kako je Janko Klasnić upoznao slobodu i Mi smo za pravicu. Sva nagađanja, puna životne mudrosti, i sva dobrohotna navijanja da bi se Janica ipak mogla izvući živa, a možda i zdrava iz postelje na kojoj je ležala nekih četiri-pet nedjelja, presjekao je stari Mika Labudan, šef kuće broj 27 na Labudanbrdu, a u selu Bikovcu, svojom dostojanstvenom, odlučnom izjavom: – Bude mrijela, to je gotova stvar! – I meni se vidi — provukla je kroz svoj dugački nos njegova prilično čađava i stara supruga Kata. – Nema joj spasa! Ej, sirota boga, škoda ju je, itak je još mlada… Samo Janica — čula, ne čula — ležala je bez riječi, tek je poneki put umorno otvorila oči, prepune velike žalosti…U dodatku je izbor autobiografskih tekstova pod naslovom O prvim književnim koracima. Lektira za 8. razred.

Dodaj u korpu. Sva nagađanja, puna životne mudrosti, i sva dobrohotna navijanja da bi se Janica ipak mogla izvući živa, a možda i zdrava iz postelje na kojoj je ležala nekih četiri-pet nedjelja, presjekao je stari Mika Labudan, šef kuće broj 27 na ... Ezop antikvarijat > Književnost > Proza > Breza i druge pripovijetke.

Contents: Kompromis -- Čizme -- Breza -- Kriza -- Mi smo za pravicu -- Luda kuća. Tags from this library: No tags from this library for this title.

POVEZANE KNJIGE