20 dana u Tibetu

20 dana u Tibetu - Kolbas, Silvestar: Manola, Dubravka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolbas, Silvestar: Manola, Dubravka
DIMENZIJA
9,52 MB
NAZIV DATOTEKE
20 dana u Tibetu.pdf
ISBN
4918212165766

OPIS

U 108 slikaOva fascinantna knjiga prije svega je pogled na Tibet okom fotografa. Lišena suvišnih komentara, uz tek usputne naznake Silvestra Kolbasa, njihova autora, o vremenu, mjestu i motivu koji ga je naveo da pojedini kadar zabilježi i uz poneku nešto osobniju opasku, knjiga pruža prvenstveno vizualni užitak. Uvodni tekst Dubravke Manola na sedam stranica uvodi čitatelja na diskretan način u tematiku koja ga očekuje u glavnom dijelu knjige, priprema ga na susret s neobičnim vizurama, živopisnim licima i prizorima od kojih neki pobuđuju osjetilnu otvorenost za okruženje, a neki pak strahopoštovanje i uviranje u vlastite misli, zadubljivanje u meditaciju i izdvojenost. Priča o Tibetu tu je osobna, ispričana kroz 108 fotografija velikog formata, uobličena u bogato opremljenu knjigu od 240 stranica. Čitatelja će ona k sebi pozivati uvijek iznova, da pogleda možda samo jednu fotografiju, jedan detalj, da pokuša iz prikaza dokučiti veličanstvenost Mount Everesta ili Kailasa, da osjeti budistički pojam praznine u prizoru divljih konja u daljini koji kao da lebde u beskraju na pozadini od pjeska… Knjiga je nastala tijekom putovanja 2006. godine. Namjera je putnika bila da posjete najsvetija mjesta tibetskog buddhizma, osobito jezero Manasarovar i planinu Kailas, jedno od najsvetijih mjesta u Aziji uopće, jednako sveto buddhistima, hinduistima i đinistima. Taj su svoj naum putnici ostvarili.

Skupina ljudi iz Zagreba sa svojim nepalskim i tibetanskim vodičima putuje iz Nepala u prelijepe tibetanske planine. ... 20 dana na Tibetu (2012) 20 dana na Tibetu.

Lokalno stanovništvo otkriva im prekrasne krajolike tibetanske visoravni. 20 dana na Tibetu - Živopisno putovanje grupe Zagrepčana koji kreću na duhovno putovanje Tibetom - Pogledajte video i opis za film 20 dana na Tibetu (20 DANA NA TIBETU) U vinkovačkoj Galeriji likovnih umjetnosti Slavka Kopača predstavljena je izložba fotografija "Tibet okom fotografa" Silvestera Kolbasa. Bila je to ujedno i promocija knjige nastale na tim putovanjima - 20 dana na Tibetu u 108 slika, koju je objavio u suautorstvu s Dubravkom Manolom. U regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa svoju premijeru imao je film Silvestra Kolbasa "20 dana u Tibetu".

POVEZANE KNJIGE