Sretni princ

Sretni princ - Wilde, Oscar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilde, Oscar
DIMENZIJA
12,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Sretni princ.pdf
ISBN
6078587608340

OPIS

Na uzvisini iznad grada, na visokom stubu, stajao je kipSretnog Princa. Bio je obložen tankim listovima finog zlata, oči su mu bile dva sjajna safira, a na dršci njegova mača blistao je veliki crveni rubin. Jedne noći letjela je iznad grada lastavica, odlučila je prenoćiti na kipu. Padala je kiša i odlučila se sakriti od kiše. Međutim i ovdje je kiša padala na nju. Pogledala je prema gore i vidjela da to nije kiša, to su suze koje su kapale iz očiju Princa…

Djeca su rekla da je kao pravi anđeo. U knjizi su objavljene bajke Sretni princ, Slavuj i ruža, Sebični div, Mladi kralj, Infantkinjin rođendan, Ribar i njegova Duša te Zvjezdan . U tim bajkama Wilde ističe dva područja ljepote: prolazno i trajno, malo vrijedno i hvale vrijedno, ali ne daje nikakve naznake da će plemenita djela donijeti ikakvu nagradu osim ostvarenja ... Oscar Wilde: Sretni vladar - Lastavica iskljucne dakle vladaru oko i poleti k studentovoj tavanskoj sobici.

Na uzvisini iznad grada, na visokom stubu, stajao je kip Sretnog Princa. Bio je obložen tankim listovima finog zlata, oči su mu bile dva sjajna safira, a na dršci njegova mača blistao je veliki crveni rubin.

POVEZANE KNJIGE