Mašina

Mašina - Adolfsen, Peter | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Adolfsen, Peter
DIMENZIJA
4,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Mašina.pdf
ISBN
2987364207875

OPIS

U periodu ranog Eocena, pre nekih 54 miliona godina, mlada kobila pretka konja Eohippusa, gine i njeno telo biva prekriveno debelim slojem jezerskog blata. Eoni potom prolaze i srce ovog konjića pretvara se u petrolej čija jedna jedina kap konačno dospeva u rezervoar automobila Ford Pinto kojim se američkim prostranstvima vozi neobičan par: mlada Amerikanka Klarisa Sanders i mladić iz Bakua, Azerbejdžan, nekad perspektivni biciklista, a sad jednoruki emigrant u SAD – Džamaludin Hasanov poznat kao Džimi. U romanu MAŠINA sve je neraskidivo povezano, od najdalje prošlosti i nastanka svet(ov)a pa sve do današnjih dana, i nadgledano uvek budnim i božanskim okom Adolfsenovog sveznajućeg pripovedača, Hiperolimpijca. Roman koji tako odvažno otpočne Velikim praskom i dovede nas sve do modernog doba, a da pri tom veze između događaja međusobno razdvojenih milionima godina ne oslabe ni za tren, veliki je, ogroman. Čak i ako – kao što je to slučaj s MAŠINOM, ovim beskrajno poučnim, zabavnim i ekonomičnim delom – on ima jedva stotinak strana. Napomena: srpski jezik, latinica

Među radnicima vlada veliko nezadovoljstvo i, kako je izjavio sagovornik Mašine, „biće sigurno skorijeg bunta radnika". Mašina, stroj, uređaj ili naprava jest skup dijelova povezanih u jednu logičnu cjelinu s ciljem izvođenja određene operacije. Operacija je najniži segment obrade, dok je obrada jedan segment u tehnologiji.

Odlučila sam pretočiti barem temeljne pojmove i načela ... Mašina je samo raspakovana i nikad nije korišećena i ima svu potrebnu dokumentaciju. Brother RL425 je tradicionalna šivaća mašina, modernog dizajna i izdržljive metalne konstrukcije koja vam pruža pouzdan rad i jednostavnost korišćenja.

POVEZANE KNJIGE