Ne zaboraviti Anu

Ne zaboraviti Anu - Gajger, Arno | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gajger, Arno
DIMENZIJA
9,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Ne zaboraviti Anu.pdf
ISBN
4393485224209

OPIS

…junaci priča Arna Gajgera (jednog od najcenjenijih savremenih austrijskih autora koji se zbirkom «Ne zaboraviti Anu» premijerno predstavlja pred našom književnom publikom) raznoliki su upravo onoliko koliko se međusobno razlikuju i problemi kojima robuju.Oni su opsesivno-kompulzivni, beznadežno zaljubljeni, nesrećni, napušteni, tužni, besni, kolebljivi, prokleto hladni, ponekad zli… Jedno ih, ipak, spaja. Svi su jednako neukorenjeni u neprijateljskom svetu koji ne daje prejaka uporišta za bilo šta i u kom oni i nemaju druge do da očajnički tragaju za ljubavlju, identitetom, razumevanjem. Ili barem za «mirom, samo malo mira». Dakle, za bilo čime što će na ovaj ili onaj način ugušiti prazninu i bol kojei u sebi nose. Ovih dvanaest snažnih, tragičnih koliko i duhovitih, slojevitih koliko i lako čitljivih priča o «prirodnim pojavama kolebanja» spadaju među najviše domete savremene književnosti na nemačkom jeziku… Napomena: srpski jezik, latninica

Idemo naprijed, moram, to sam Ani obećala. Moja druga kći, Gordana, koja je pravnica, rekla je da nas je Ana zaposlila.

To su je znali i pitati, a Ana meni kaže: "To uopće nije tako i bitno. Ali oni su potvrdili: "Srce ne kuca, dijete je umrlo." Tada se ne sjećam što je sve bilo, baš kao ni puta. Znam samo kad su rekli da idem u rađaonicu kako bih pokrenuli kontrakcije.

POVEZANE KNJIGE