Knjiga o džungli

Knjiga o džungli - Kipling, Rudyard | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kipling, Rudyard
DIMENZIJA
3,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga o džungli.pdf
ISBN
2909007260153

OPIS

Moja radna soba u Bliss Cottageu (u Novoj Engleskoj) bila je široka dva, a dugačka tri metra; od prosinca do travnja snijeg je vani sezao sve do prozorske daske. Slučajno se dogodilo da sam napisao pripovijest o indijskoj šumarskoj službi, u kojoj se pojavljuje dječak odrastao medu vukovima. U napetoj tišini zime 1892. Sjetio sam se lavova o kojima sam kao dijete čitao u nekom časopisu, a jedna rečenica iz Haggardove priče Nada the Lily stopila se s odjecima moje indijske pripovijesti. Smislio sam glavne obrise djela, zatim je pero preuzelo vodstvo, i ja sam ga gledao kako počinje pisati priče o Mowgliju i životinjama, od kojih su kasnije nastale knjige o džungli.

Družinu u džungli čine i Moglijeva braća s kojom je odgajan, zmija Kaa, vođa čopora Akela i strašni tigar Šir-Kan koji pokušava ubiti Moglija. Knjiga o Džungli. Prije mnogo godina u srcu prašume, zbio se uistinu neobičan događaj.

animirani film iz produkcije Disneyevog studija. Scenarij filma temelji se na istoimenoj knjizi nobelovca Rudyarda Kiplinga Poznata priča o dječaku Mowgliju koji odrasta okružen svojom obitelji vukova i prijateljima Balooomi Bagheerom.

POVEZANE KNJIGE