300 igara u vodi za djecu predškolske dobi

300 igara u vodi za djecu predškolske dobi - Grčić-Zubčević, Nada | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grčić-Zubčević, Nada
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
300 igara u vodi za djecu predškolske dobi.pdf
ISBN
2167825410595

OPIS

Kada govorimo o poduci plivanja prva će nam pomisao biti kako to primjenjivati na djecu predškolskog ili mlađeg školskog uzrasta. Znači, pojam učenja plivanja usko je povezan s dječjom dobnom skupinom. U takvom radu moramo se i prilagoditi dječjem uzrastu. Ako malo promatramo djecu, prvo što ćemo zapaziti je IGRA. Igra je njihovo kretanje, igra je sudjelovanje, igra je stvaranje, igra je njihova nezamjenjiva potreba. Igra je njihova glavna pokretačka snaga. Motiv koji uvlači dijete u igru je osnovna ljudska potreba, a to je potreba za kretanjem. I upravo takvu igru sa svim njezinim pogodnostima trebamo iskoristiti i upotrijebiti kod učenja plivanja. Igrama u vodi, osim što djecu privikavamo na vodu, povoljno utječemo na njihov rast i razvoj, na poboljšanje zdravlja i psihofizičkih sposobnosti. Uz pomoć igara za privikavanje na vodu, djeca savladavaju osnovne motoriččke strukture kretanja u vodi. Putem igrača pomaže im se također da jednostavnije i brže nauče plivati, a ukonačnici i da svladaju razne plivačke tehnike. U ovom priručniku izvršen je izbor 300 igara za privikavanje na vodu, a koje se mogu primjenjivati u okviru različitih programa koji se provode na vodenim površinama: u programima tjelesne i zdravstvene kulture, poduke neplivača, usavršavanja znanja plivanja, učenja plvačkih tehnika, ljetovanja i sportsko-rekreativnih programa za djecu predškolske dobi. Priručnik može poslužiti studentima kineziologije, kineziolozima, učiteljima plivanja, odgajateljima, ali i roditeljima koji imaju afinitetea prema vodenim aktivnostima, te družeći se sa svojom djecom koriste sve njene blagodati. Sve navedene igre podijeljene su prema stupnjevima privikavanja na vodu, od najjednostavnijih stvaralačkih igara s malom motoričkom aktivnosti prema složenijim igrača, pa do igara s pravilima. Posebice su istaknute samostalne igre, zatim igre u parovima i grupne igre. Ovakva podjela ima velike prednosti, budući da je i ovaj priručnik namijenjen, stručnim osobama koje oranizirano provode učenje plivanja s grupom djece, ali i roditeljima koji samostalno borave sa svojom djecom u vodi. Za svaku pojedinu igru, uz naziv igre, naveden je opis izvođenja, potrebna pomagala i eventualne mjere opreza.Sadržaj: Poduka plivanja Uvjeti provođenja Privikavanje na vodu Igra Odabir igara u vodi Djeca predškolske dobi Dobne skupine Didaktička pomagala Igre za privikavanje na vodu Igre za osjećaj otpora vode Igre za uranjanje glave u vodu Igre za gledanje pod vodom Igre za izdisanje u vodi Igre za plutanje Igre za klizanje Igre za skakanje u vodu Popis igara Literatura

T jelesno vježbanje ili organizirani sat tjelesne i zdravstvene kulture je često U radu s djecom koriste se male, velike i srednje lopte izrađene od materijala poput spužve, gume, kože ili plastike. U nastavku teksta donosimo pregled nekih igara s loptom za djecu predškolske dobi.

; 24 cm: Signatura: 37 GRČ 3: Odjelni smještaj: Dječji odjel 300 igara u vodi za djecu predškolske dobi: sveučilišni priručnik / Nada Grčić-Zubčević, Vesna Marinović ; [fotografije Joško Zubčević, Vesna Marinović ; ilustracije Sanja Pribić] Grčić-Zubčević, Nada Zagreb : Nada Grčić-Zubčević, 2009 300 igara u vodi za djecu predskolske dobi nada grcic ISBN 9789535553601. Godina Izdanja 2010.

POVEZANE KNJIGE