Druga medicina

Druga medicina - Cerjan-Letica, Gordana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cerjan-Letica, Gordana
DIMENZIJA
8,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Druga medicina.pdf
ISBN
5481725162972

OPIS

Gdje su i kako se mogu spoznati i odrediti – zakonski i kulturno – granice između liječenja, nadriliječenja i šarlatanstva? Kako se suvremene zemlje, Europska unija i Svjetska zdravstvena organizacija pravno i politički nose s izazovima medicinskog liberalizma i pluralizma? Koji su nas društveni, javnozdravstveni, medicinski i masovno-psihološki razlozi doveli u situaciju u kojoj sve veći broj ljudi sumnja u poslanje i praksu konvencionalne, znanstvene medicine, a vjeru, nadu, pa i brigu o vlastitom zdravlju poklanja različitim alternativcima, samozvanim medicinskim, duhovnim i duševnim čudotvorcima i iscjeliteljima? Koje se komplementarne i alternativne prakse mogu smatrati korisnima, ili barem neškodljivima, a koje su nekorisne, štetne ili po zdravlje i život opasne? Postoje li i kako se mogu prepoznati liječnici šarlatani? Korijene renesanse druge medicine i procvat novog medicinskog barbarizma i šarlatanstva autori traže i pronalaze u suvremenoj kulturi, ali i u od-čovjeka-otuđenoj-medicini koja je, kad je svu svoju vjeru nekritički i bez rezerve poklonila znanosti, tehnologiji i farmaceutskoj industriji, na neki način – izgubila dušu.

2020. 17:53 U prilogu se nalazi raspored održavanja dopunske nastave za učenike Gdje su i kako se mogu spoznati i odrediti - zakonski i kulturno - granice između liječenja, nadriliječenja i šarlatanstva?Kako se suvremene zemlje, Europska unija i Svjetska zdravstvena organizacija pravno i politički nose s izazovima medicinskog liberalizma i pluralizma? Knjiga obrađuje sve najsuvremenije metode dijagnosticiranja i liječenja glavobolje.

Knjige - Alternativna medicina . Ezop antikvarijat > Knjige > Alternativa > Alternativna medicina > Druga medicina Druga medicina : traganje za tajnim putom do zdravlja / Gordana Cerjan-Letica i Slaven Letica.

POVEZANE KNJIGE