Dijete ima pravo biti dijete

Dijete ima pravo biti dijete - Huseinović, Kašmir | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Huseinović, Kašmir
DIMENZIJA
12,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete ima pravo biti dijete.pdf
ISBN
7336980172027

OPIS

Ostvariti svoja prava nije uvijek jednostavno. I ja ih kao dijete, imam. Odrasli ljudi brižno su pobrojali sve što me ugrožava ili može ugroziti. Zaštitili su me i omogućili slobodan razvoj i napredak. I ja mogu sudjelovati u tome. Kako? Najprije moram upoznati svoja prava i za njih se zalagati. Ova knjižica mali je dio zajedničkog napora da se to ostvari.

2. Pitanja zaštite djeteta i mjere za zaštitu prava i dobrobiti djeteta propisane su Obiteljskim zakonom koji, kažu nam, propisuje kako dijete ima pravo na skrb za život i zdravlje te da u sadržaje roditeljske skrbi ulazi pravo i dužnost zaštite osobnih prava djeteta na zdravlje, razvoj, njegu i zaštitu. Dijete koje nije odrastalo u obitelji često kao odrasla osoba ima problema u stvaranju vlastite obitelji. Život u domu za nezbrinutu djecu krajnje je, ali ne i najprihvatljivije rješenje.

Usvojioci su dužni upoznati dijete da je usvojeno najkasnije do njegove 7. godine života, odn.

POVEZANE KNJIGE