Ušće Mure – hrvatska Amazona

Ušće Mure – hrvatska Amazona - Šafarek, Goran | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šafarek, Goran
DIMENZIJA
11,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Ušće Mure – hrvatska Amazona.pdf
ISBN
7993768719303

OPIS

 Iznimnim fotografijama autor nam predstavlja neke od ugroženih i rijetkih vrsta poput ptica bregunica, kulika i vodomara. Na svojim je fotografijama zabilježio i mnoge vrste koje se na ovom području mogu samo rijetko susresti jer su raštrkane na velikoj površini (poput vranaca, trstenjaka, lisica, jelena, divljih svinja). U knjizi nam predočava izuzetne prizore koje nikad nismo vidjeli uživo, već samo na fotografijama iz dalekih krajeva.

Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Ušće Mure u Dravu jedna je od neprepoznatih prirodnih pozornica u Hrvatskoj. Srce joj čine posljednje očuvane nizinske rijeke u Europi.

Obje rijeke su uzvodno iznimno izmijenjene regulacijama i hidroelektranama. Ušće Mure u Dravu je šire područje Međimurja i Podravine, smješteno na sjeverozapadu Hrvatske. Čini ga fizičko ušće rijeka Mure i Drave te zbog neprekidne prirodne cjeline pripadajući pojas obaju rijeka i nekoliko kilometara uzvodno i nizvodno.

POVEZANE KNJIGE