Frankenstein – roman u stripu

Frankenstein – roman u stripu - Shelley, Mary | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Shelley, Mary
DIMENZIJA
8,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Frankenstein – roman u stripu.pdf
ISBN
8326980288449

OPIS

Bilo je to svitanje znanosti i tehnologije. Sve je izgledalo moguće – čak i stvaranje samog života. Victor Frankenstein postaje opsjednut ovom idejom i neumorno radi kako bi dokazao svoje teorije; ali slava o kojoj je maštao pretvara se u noćnu moru – ne samo za njega, nego i za njegove prijatelje i obitelj. Djelo “Frankenstein” Mary Shelley prvi put objavljeno je 1818. godine i bilo je inspiracija brojnim adaptacijama – kazališnim izvedbama i filmovima – od kojih su mnoge daleko zastranile od originalnog gotičkog remek djela. Ovdje donosimo cjelovitu grafičku novelu u boji, koja dosljedno slijedi klasičnu priču i oživotvoruje ovu fantastičnu pripovijest! Crteži vjerno prate izvorni roman i njihov gotički stil savršeno pristaje ovoj epskoj priči. Frankenstein je poznati klasik koji je ekraniziran više puta, no filmovi toliko odudaraju od originala da mnogi i ne znaju koje su sve važne i univerzalne teme u njemu prikazane – samoća, otuđenje, suosjećanje i razumijevanje koje nadilazi pojavnost. Mary Wollstonecraft Shelley (rođena 30. kolovoza 1797. u Londonu; umrla 1. veljače 1851. u Londonu) bila je značajna engleska autorica ranog 19. stoljeća. Frankenstein je njezino najpoznatije djelo i smatra se jednim od najznačajnijih predstavnika klasičnog romana strave.

Lik čudovišta vjerojatno je inspiriran likom Sotone u drami Izgubljeni raj (Paradise Lost), književnika Johna Miltona. Frankenstein : roman u stripu Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Lik čudovišta vjerojatno je inspiriran likom Sotone u drami Izgubljeni raj (Paradise Lost), književnika Johna Miltona. Frankenstein : roman u stripu Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE