Tjelesni znakovi

Tjelesni znakovi - Liebmann-Smith, Joan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Liebmann-Smith, Joan
DIMENZIJA
4,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Tjelesni znakovi.pdf
ISBN
2552581687071

OPIS

Svaki čovjek osjeća kad nešto nije u redu s njegovim tijelom. No, kada je to samo bezazleno tjelesno stanje, a kada znak da je vrijeme za posjetiti liječnika? Knjiga Tjelesni znakovi praktičan je, sveobuhvatan i fascinantan vodič za sve ljude koji brinu o svome zdravlju i koji pravodobno žele spriječiti i liječiti bolesti – i baš zato trebala bi se naći u svakoj kućnoj biblioteci. Tjelesni znakovi detaljno opisuju pojedinačne dijelove tijela – od glave do pete – i objašnjavaju kako oni funkcioniraju, što će čitatelju pomoći odgonetnuti često tajanstvene znakove koje mu šalje tijelo. Primjerice, lomljiva kosa, dlake na nepoželjnim mjestima, mrlje na koži, oči različite boje, nokti prošarani crticama i točkicama, uvučene bradavice, nadutost… samo su neki tjelesni znakovi koji su povezani sa zdravljem i općim stanjem. Takvi znakovi često ne zahtijevaju više od odlaska u ljekarnu i kozmetički salon ili, jednostavnije, ne trebaju nikakvo liječenje. U nekim drugim slučajevima, koji se također detaljno opisuju u ovom priručniku, trebat će posjetiti liječnika ili čak potražiti hitnu medicinsku pomoć. Prevela: Radha Rojc Belčec

Anksioznost je drugačiji doživljaj od straha. Kod straha postoje podražaji koje je često lako identificirati, dok to kod ... Nasuprot takvom "sputanom" ponašanju, depresivne osobe mogu biti i uznemirene (psihomotorna agitacija), posebno stariji bolesnici.

Aktivnost upućuje na nelagodu. Ako u stajaćem stavu komunicirate s nekim, jamačno ćete biti u prilici promatrati...

POVEZANE KNJIGE