Masaža: put do zdravlja i užitka

Masaža: put do zdravlja i užitka - Sonato, Rossana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sonato, Rossana
DIMENZIJA
7,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Masaža: put do zdravlja i užitka.pdf
ISBN
6735206048672

OPIS

Masaža – put do zdravlja i užitka – tehnike i programiČovjek je psihosomatska cjelina i njegovo tijelo nije moguće promatrati bez emocionalnog. Ova je knjiga namijenjena svima onima koji s pomoću masaže žele otkriti svoje „ja. Pod tim pojmom podrazumijevamo ne samo vlastiti tjelesni identitet, nego i vlastiti um i vlastiti duh, vlastite osjećaje i maštu. Svako tijelo govori putem držanja, mišićne napetosti, bolnih mjesta… Da bi se pronašao pravi odgovor na ove pojave, prvenstveno je potrebno pronaći ključ za kontakt našega bića s tijelom druge osobe; tako odnos masera i osobe koja se masira masažom postaje obostrano blagotvoran – „energetski dijalog. U ovoj knjizi opisane su različite tehnike kako bismo vam pomogli da otkrijete zadovoljstvo masaže, zadovoljstvo davanja i primanja, zadovoljstvo upoznavanja drugih i sebe samih, drugim riječima zadovoljstvo dodira. Komunikacija dodirom u današnje vrijeme gotovo je u potpunosti iščezla; ostvaruje se samo između majke i djeteta (a znamo koliko je to važno za mališane) i između parova. Komunikacija dodirom ima goleme osjećajno-emotivne i seksualne implikacije. Naš prijedlog je da se ide dalje… da se premoste sve prepreke, da u potpunosti iskoristimo i uživamo u velikoj moći koju čovjek drži u svojim rukama. Masaža može biti osnovna terapija ili dopuna drugim terapijama kod velikog broja bolesti. U svakom slučaju, vrlo je korisna i za ljude dobra zdravlja. Dobra je kod bolova u leđima, glavobolje, problema s probavom. Stimulacijom žuči može potaknuti rad crijeva. Učinkovita je kod zgrčenih mišića, mišićne atrofije, upale tetiva, distorzije, istegnuća mišića, iščašenja. Ima blagotvorno djelovanje kod dišnih problema. Pomaže onima koji imaju problema s krvotokom, s proširenim venama, pri grčevima, oteklinama, kod teških nogu. Ublažava reumatske bolove. Masaža opušta osobe pod stresom, anksiozne i nervozne osobe; pomaže da se bolje prihvati vlastito tijelo, a time i samoga sebe. Potiče smanjenje masnih naslaga i daje tkivu bolji tonus. Napominjemo da se masaža ne preporučuje kod upalnih procesa i na dijelovima tijela koji su pocrvenjeli, otekli i pri povišenoj tjelesnoj temperaturi. Zadovoljstvu osobe koja se masira dodaje se i ugodnost onoga tko masira: on uživa u zadovoljstvu energetskog dijaloga koji mu donosi stanje ugode. Osim toga, masaža je psihičko i fizičko okrepljenje; ona je prijenos dubokih osjećaja, intuicija i slušanje, poštovanje drugog, sagledavanje vlastitih napetosti; ona je povratak na neposredniju i autentičniju komunikaciju gdje verbalni govor, često „prazan, biva ostavljen sa strane.

Većina liječnika vjeruje da se zdravlje može raširiti izvan granica tradicionalne medicine, gdje je konačni cilj koji trebamo postići " ne - bolesno stanje ... Terapijska masaža je masaža koja se primenjuje radi lečenja raznih povreda i oboljenja tkiva ili organa.To je najstariji i najjednostavniji način lečenja.U tradicionalnim kulturama, posebno na Istoku, masažu koriste u svakodnevnom životu ljudi svih uzrasta. Među najosjetljivijim zonama su uši. Poznata je stvari da je masaža najlakši put koji vodi do opuštanja i očuvanja zdravlja, što je posebice važno u današnjem napetom 21.

RADNO VRIJEME. Od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat Subotom od 9 do 15 sati Nedjeljom ne radimo. Ginekološka masaža - put do zdravlja žena.

POVEZANE KNJIGE