Neka vrsta milosti

Neka vrsta milosti - Morrison, Toni | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morrison, Toni
DIMENZIJA
5,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Neka vrsta milosti.pdf
ISBN
7499448300383

OPIS

Trgovina robljem bila je 1680-ih još u povojima. U objema Amerikama žestoke religijske i klasne razlike, predrasude i ugnjetavanje bili su žestoki te stvorili plodno tlo za ropstvo i rasnu mržnju. Jacob, trgovac i pustolov anglo-nizozemskog podrijetla, unatoč gađenju što ga osjeća prema trgovanju ljudskim mesom, uzima djevojčicu ropkinju kao djelomičnu otplatu jednoga duga. To je Florens, s rukama ropkinje i stopalima portugalske dame, koja znade čitati i pisati te mu na farmi može biti korisna. Florens gladuje za ljubavi, isprva starije sluškinje u kući novoga gospodara, a poslije, u šesnaestoj, za onom zgodnoga kovača, Afrikanca, koji nikada nije bio rob a koji se pojavio u njihovim životima… Neka vrsta milosti otkriva što leži pod površinom ropstva i što stoji u početku priče o šećeru, tom velikom ždrijelu koje je progutalo milijune života. No u svojoj je biti ovo dvosmislena priča o majci i kćeri što uznemiruje silovitošću svijeta koji se u tren oblikuje – svijeta u kojemu gesta milosti, kao i sve ostalo, nosi nesagledive posljedice.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 74522 ... Započinje svoj roman „Neka vrsta milosti" dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1993.

It made the New York Times Book Review list of "10 Best Books of 2008" as chosen by the paper's editors. In Fall 2010 it was chosen for the One Book, One Chicago program. Neka vrsta milosti otkriva što leži pod površinom ropstva i što stoji na početku priče o šećeru, tom velikom ždrijelu koje je progutalo milijune života.

POVEZANE KNJIGE