Moja prijateljica ima Downov sindrom

Moja prijateljica ima Downov sindrom - Mallinos Moore, Jennifer | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mallinos Moore, Jennifer
DIMENZIJA
12,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja prijateljica ima Downov sindrom.pdf
ISBN
2986958959727

OPIS

Svrha ove knjige je osvijetliti postojanje Downovog sindroma medu djecom i ukloniti prepreke između takve djece i njihovih vršnjaka. Ona također nastoji upoznati čitatelje s činjenicom da djeca kojoj je dijagnosticiran Downov sindrom imaju mogućnosti i sposobnosti postati aktivnim sudionicima među svojim vršnjacima i u društvu. Nadamo se da će ova knjiga potaknuti bolje razumijevanje i prihvaćanje sve djece! Downov sindrom jedna je od najučestalijih kromosomskih abnormalnosti. Downov sindrom je genetska bolest pri kojoj se osoba rađa s dodatnim 21. kromosomom, pa ima sveukupno 47 umjesto 46 kromosoma, iako je Downov sindrom nemoguće spriječiti, može ga se otkriti još u trudnoći. Ovu bolest opisao je Lagdon Down 1887. godine; ipak, tek je 1959. otkriven kromosom viška Djeca s Downovim sindromom dijele određene crte lica i tjelesna obilježja poput okruglog lica, a plosnatog stražnjeg dijela glave, očiju nakošenih prema gore. većeg jezika i poprečne brazde na dlanu, lako mnoga djeca s Downovim sindromom rastu sporijim tempom, u stanju su dostizati razvojne orijentire. Mnoga djeca s Downovim sindromom često su niža od svojih vršnjaka slične dobi….

Ona također nastoji upoznati čitatelje s činjenicom da djeca kojoj je dijagnosticiran Downov sindrom imaju mogućnosti i sposobnosti postati aktivnim sudionicima ... Moja prijateljica ima Downov sindrom Marta Fabrega, Jennifer Moore-Mallinos Obje djevojčice nauče da je svatko dobar u nečemu i da, pomažuči jedna drugoj mogu prevladati svoje strahove i poteškoće i postići jako puno. Priča o dvije djevojčice koje se upoznaju u ljetnom kampu i prijateljstvu koje se među njima razvija unatoč tome što jedna od njih ima Downov sindrom … Zbirka slikovnica namijenjenih djeci, u kojima se na primjeren način govori o stvarima i problemima koje je djeci teško riješiti,a ni roditelji i odgojitelji nisu uvijek sigurni kako ... Kupite knjigu Moja prijateljica ima Downov sindrom autora: Jennifer Moore Mallinos u nakladi Neretva. Svrha ove knjige je osvijetliti postojanje Downovog sindroma medu djecom i ukloniti prepreke 31 stranica Meki uvez.

95 % primerov downovega sindroma je posledica trisomije 21, 5 % pa posledica Robertsonove translokacije. Downov sindrom je poremećaj građe i diobe 21. kromosoma koji uzrokuje cjeloživotno umno zaostajanje različitog stupnja, nizak rast, mikrocefaliju, kašnjenje u razvoju tijekom trudnoće i djetinjstva, karakterističan izgled lica te brojne druge posljedice koje su povezane s razvojem.

POVEZANE KNJIGE