Vreme smrti i razonode

Vreme smrti i razonode - Marković, Tomislav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marković, Tomislav
DIMENZIJA
12,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Vreme smrti i razonode.pdf
ISBN
7051853467063

OPIS

Vreme smrti i razonode naslov je crossover zbornika Tomislava Markovića izveden kao krvava rugalica po nekad popularnoj nedeljnoj emisiji Vreme sporta i razonode na Radio Beogradu. U svom čudovišnom opsegu ratnih užasa, masovnih likvidacija, suludih fašističkih pomračenja uma, efikasnog genocida ili već svega onoga bolesnog što se godinama cedilo s nacionalističkog srpskog noža, takav je naslov prešao Rubikon onog časa kad je goloruki Marković, naoružan samo iskričavim duhom, podržan urnebesnom satirom u formacijama proza-haiku-poezija, krenuo u boj protiv mitomanije, zločina, mentalne poremećenosti i velikosrpske fiksacije nepreglednim teritorijama do Tokija preko Milvokija.

Prošlo je tačno mesec dana od događaja koji je kao retko koji u poslednje vreme zatalasao našu javnost, a o čijim akterima, je nažalost izostala bilo ... VREME SPORTA I RAZONODE: Ana Stanić skija na Kopaoniku . M.

Knjiga I: Prerovo ide u rat Prvi deo ovog Ćosićevog romana-reke uvodi čitaoce u predigre Prvog svetskog rata, politička i vojna previranja u Evropi i raspoloženje srpske Vlade, vojske i naroda u trenutku opšte mobilizacije ... … ili su to oni koji ga štuju, ili smo to svi mi zajedno? Licemjerje ili hipokrizija, kako je još nazivamo, je „prikrivanje svog karaktera, svoje prirode, lažno prikazivanje vrlina; licemjernost", ili nešto opširnije rečeno: „simuliranje, pretvaranje da tko ima odlike i uvjerenja kakva zapravo nema, osobito u smislu predstavljanja sebe ili drugoga kao […] Knjiga: Vreme smrti i razonode, pisac: Tomislav Marković, Publicistika, Tuzla, 26 KM, Izdavač: VBZ, strana: 213, Latinica, Meki uvez, Srpski jezik, isbn: 978-86 ... "Vreme smrti i razonode" naslov je crossover zbornika Tomislava Markovića izveden kao krvava rugalica po nekad popularnoj nedeljnoj emisiji Vreme sporta i razonode na Radio Beogradu. U svom čudovišnom opsegu ratnih užasa, masovnih likvidacija, suludih fašističkih pomračenja uma, efikasnog genocida ili već svega onoga bolesnog što se godinama cedilo s nacionalističkog srpskog noža ... Zbornik - rugalica o emisini "Vreme sporta i razonode" koja se nekada emitovala na Radio Beogradu. "Vreme smrti i razonode" naslov je crossover zbornika Tomislava Markovića izveden kao krvava rugalica po nekad popularnoj nedeljnoj emisiji Vreme sporta i razonode na Radio Beogradu.

POVEZANE KNJIGE