Michelle Obama – biografija

Michelle Obama – biografija - Mundy, Liza | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mundy, Liza
DIMENZIJA
9,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Michelle Obama – biografija.pdf
ISBN
7345506689733

OPIS

Tko je žena koju Barack Obama zove “šefica”?Ona zna biti zabavna, oštra na jeziku, srdačna i netaktična, izričita i zahtjevna. Tko je žena koju Barack Obama naziva »šeficom«? Na ovo pitanje odgovara Liza Mundy, novinarka Washington Posta, ponudivši u ovoj biografiji veoma zanimljiv i precizan portret Prve dame SAD-a. Michelle je odrasla u južnom dijelu Chicaga, kao kći komunalnog radnika i majke domaćice, na Princeton se upisala u jeku rasprave o pozitivnoj diskriminaciji, a zatim školovanje nastavila na Pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard. Tu se je osjećala daleko prihvaćenijom i, zajedno sa kolegama, radije bavila volontiranjem u korist siromašnih nego jurnjavom za nagradama. Biografija sadržava i niz pojedinosti iz braka najdinamičnijeg para u suvremenoj politici, koje pokazuju koliko se dobro nadopunjavaju njih dvoje: Michelle, savršeno organizirana osoba koja ulijeva strahopoštovanje, pragmatičarka koja se strogo pridržava plana, i Barack, politički šarmer sklon introspekciji koji nije u stanju baciti čarape u prljavo rublje ali stremi ka zvijezdama. Liza Mundy članica je novinarskog tima Washington Posta, u kojem više od jednog desetljeća piše o temama kao što su politika, popularna kultura i ženska pitanja.

kolovoza 1961. godine od majke Amerikanke i oca Kenijca koji su se nakon što je Obama navršio dvije godine razveli.

Su bisabuelo paterno, Jim Robinson, nació en esclavitud en 1850 en Friendfield Plantation, cerca de Georgetown, Carolina del Sur. Estudios S pomno stilizirane naslovnice svoje nove knjige nekadašnja prva dama i žena za koju su mnogi očekivali da će se kad-tad kandidirati u utrci za Bijelu kuću, Michelle Obama, široko se osmjehuje, nudi tipičan promotivni, "trgovački" osmijeh.

POVEZANE KNJIGE