Janjičarsko stablo

Janjičarsko stablo - Goodwin, Jason | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goodwin, Jason
DIMENZIJA
9,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Janjičarsko stablo.pdf
ISBN
2603583298701

OPIS

Roman Jasona Goodwina Janjičarsko stablo odvija se godine 1836. u vrijeme kad sultan pokušava modernizirati zastarjeli imperij. Istovremeno, glavni romaneskni lik Yashim, istražuje slučaj otmice četvorice časnika.On strahuje od janjičarskog upletanja u reforme. Kamp janjičara je smješteni na starom grčkom hipodromu pored Plave džamije, a tamo Yashim pronalazi seriju misterioznih poruka. Priča se zahuktava kad iz sultanovog harema stigne obavijest da je ubijena i jedna prelijepa djevojka. Yashim, eunuh, jedan je od nekolicine Turaka kojemu je dopušteno ući u sultanov harem, a njegov glavni saveznik je sultanova majka, svojedobno oteta u gusarskom prepadu na putu za Francusku. Jason Goodwin, veliki poznavatelj turske povijesti 19. stoljeća, afirmirao se kao autor izvrsne knjige Gospodari obzorja – povijesti Osmanskog carstva. Roman Janjičarsko stablo je 2007. godine dobio nagradu Edgar Allan Poe za najbolji kriminalistički roman, a do sada je preveden na 31 jezik.

Istovremeno, glavni romaneskni lik Yashim, istražuje slučaj otmice četvorice časnika. On strahuje od janjičarskog upletanja u reforme. JASON GOODWIN-JANJIČARSKO STABLO .

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 25366 ... Dalmacija nema ozlijeđenih Stablo palo na autobus između Splita i Omiša!; Vozač: Odjedanput je počelo bubat! Ka bomba je puklo!; Kako je uopće došlo do ovoga i tko bi trebao odgovarati? Piše Andrea Topić, Vinko Vuković Na autobus "Dalmatinca" danas popodne na okuci u Krilu Jesenice palo je stablo bora.

POVEZANE KNJIGE