Pohvala ulici

Pohvala ulici - Jarak, Rade | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jarak, Rade
DIMENZIJA
5,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Pohvala ulici.pdf
ISBN
6954898870486

OPIS

Eseji o prostituciji aktualnog dobitnika nagrade Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo Rade Jarak, jedan od najdarovitijih mlađih suvremenih hrvatskih pripovjedača, nakon nekoliko romana i knjiga proze, piše neku vrst fikcionalnog eseja. Fikcionalnog u mjeri koja mu omogućuje da ne bježi od poetizirane proze i izmišljaja, eseja pak u mjeri koji objektivnom znanju i faktografiji dopušta da oslobode svoje resurse. I premda se u ovoj autorovoj knjizi žanrovi miješaju, imponirajuće je zapravo autorovo filozofidno-intuitivno poniranje u temu, kojoj pridružuje estetički i etički horizont, a da pritom ne zapada u građansku stupicu koja se trsi moralizatorsku bižuteriju prodati pod suho zlato. Naprotiv, Jarak svojim mikro-esejističkim konceptima razvija, imaginira različite postaje duše odbačene na cestu tzv. civilizacijskog smisla ili svojevoljno izgnane iz građanskog i teološkog raja. Na tragu nekih Bretonovih imaginarija, uz naklon Kafki ali i Lacanu, Jarak dominantno piše pohvalnicu prijateljicama noći – ženama u najužem smislu ali i onima koje nose (svijetlu) tamu u sebi.

- 13:11 Rade Jarak novu je knjigu "Pohvala ulici" predstavio na Riječkom sajmu knjiga "Kičma". Čime ste zaokupljeni u "Pohvali ulici"? - Nesvakidašnji su to eseji.

Enciklopedija očaja : (Triptih o nestajanju) Rade Jarak. Duša od krumpira Rade Jarak.

POVEZANE KNJIGE