Put do Indije

Put do Indije - Morgan Forster, Edward | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morgan Forster, Edward
DIMENZIJA
5,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Put do Indije.pdf
ISBN
1033890305427

OPIS

Ovaj roman pripada duhovnom sklopu bečke moderne, kako po temi (sukob mladića s konvencijama roditeljskog doma i javnih ustanova) tako i po raznolikosti stilskih sredstava, koja spajaju analitičko-intelektualnu prozu s lirikom impresionističkog izraza.Roman Put do Indije, objavljen 1924-godine, kritika smatra Forsterovim remek-djelom.Nastao je na temelju dvaju književnikovih putovanja u Indiju, a u njemu se prikazuje kompleksna situacija međuljudskih odnosa u Indiji pod britanskom vlašću. Riječ je ujedno i o Forsterovu posljednjem romanu, jer je slavni engleski književnik do kraja života pisao samo kritike, eseje i kratke priče. Popularnosti romana pridonijela je i izvrsna filmska adaptacija iz 1984. godine u režiji Davida Leana, u kojoj naslovne uloge tumače Judy Davis, Alec Guinness, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft i James Fox.

Uobičajilo se u povijesti književnosti Forstera staviti na razmeđu između dviju glavnih struja engleske proze - tzv. realista ranijeg vremena i modernista.

Naglasak je na naslovima suvremene hrvatske književne produkcije, dok su u drugom planu publicistički, teorijski te prijevodni naslovi. NASLOVI.

POVEZANE KNJIGE