Misteriji istoka i zapada

Misteriji istoka i zapada - Fiebag, Peter | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fiebag, Peter
DIMENZIJA
7,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Misteriji istoka i zapada.pdf
ISBN
7889832333994

OPIS

Znamenja i simboli, bogovi i proroci, vjerska čuda, neobjašnjive pojave, tajni nauciMISTERIJI ISTOKA Kulturnopovijesni pregled azijskoga prostranstva s njegovim svetim mjestima, raznolikim vjerama, učenjima, čudesima i mitovima. – Meditacija, karma i ponovno rođenje, joga, čakre, feng-shui… – Konfucije i Lao-Ce, Buddha, Višnu, Sai Baba, Dalaj-lama… – Šamanska magija, hod po žeravici, fakiri, derviši, sufizam… MISTERIJI ZAPADA Osvjetljava tamnu stranu povijesti, ali i sve pozitivnosti istraživačkoga poriva zapadnjačkih mistika, što je značajno pridonijelo razvoju znanosti. – Isus – čovjek i mit, biblijska čuda, Marijina ukazanja, anđeli, stigmatizirani… – Sveti Graal, kabala, moć i tajna templara, katari, keltsko učenje… – Duhovi i utvare, magija, vještice, opsjednutost…

Poslani su na analizu u Cluj Naopocu. Za dva se brzo ispostavilo kako pripadaju izumrlom sisavcu koji je ... Mesto tako savršeno za život zato što se nalazi na ušću dve velike evropske reke, mesto na putu između istoka i zapada.Zamislili? E pa to vam je otprilike Beograd i tačnije Kalemegdan.

Za dva se brzo ispostavilo kako pripadaju izumrlom sisavcu koji je ... Mesto tako savršeno za život zato što se nalazi na ušću dve velike evropske reke, mesto na putu između istoka i zapada.Zamislili? E pa to vam je otprilike Beograd i tačnije Kalemegdan. A sada zamislite koliko je sve tajni i misterija moglo da se nakupi za tih 2.000 godina. Srbija okrenuta Istoku ili Zapadu je večita dilema na ovim prostorima, koju političke partije potenciraju naročito pred izbore.

POVEZANE KNJIGE