Antimemorandum-Dum

Antimemorandum-Dum - Beton | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Beton
DIMENZIJA
7,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Antimemorandum-Dum.pdf
ISBN
9420386430873

OPIS

Kulturno propagandni komplet Beton: Antimemoran dum-dum Izbor tekstova burlesknog književno-satiričkog podlistka dnevnog lista Danas s gostima: Predragom Lucićem, Andrejem Nikolaidisom, Borom Ćosićem…Tamo u tom budžaku, u podlistku lista Danas, jednom mesečno, ne hajući ni za juče ni za sutra, betonirano je sve vrednije u savremenoj srpskoj književnosti. Rajko Petrov Nogo, Glas javnosti Koliko vidim, radiće se temeljno i naširoko, onako kako su politički komesari u SSSR-u, u doba ‘armiranog’ komunizma, tražili od ‘trudbenika’ da šalju i više betona nego što je potrebno. Goran Petrović, Politika Oni nam donose na stranicama njihovog propagandno borbenog kompleta neku vrstu zidnih novina, kao iz vremena kineske kulturne revolucije, proglašavajući njihovo shvatanje literature kao jedino prihvatljivo i moguće. Marinko M. Vučinić, NSPMTe nestrpljive, neuviđavne i željne priznanja ljude poneko odjednom vidi kao obnovljene književne boljševike i kao direktne potomke kineske ‘četveročlane bande’ s redenicima od reči. Miro Vuksanović, NINIstina, postoji nešto u većini tekstova koje Beton objavljuje što bi trebalo da bude nekakva, mada čudna, teorijska pretpostavka: to je odbojnost i prema samim rečima Srbin i srpsko, kao najgorim američkim propagandnim filmovima o Srbima. Radoman Kordić, Evropa

S redakcijom Betona priredio izdanja "Srbija kao sprava" i "Antimemorandum-dum". (For financial reasons, the frequency is one issue per month.) Two books have been published based on texts from Beton: Srbija kao sprava (Dangraf, 2007) and Antimemorandum-dum (VBZ, 2009), and a number of round-table talks and promotions have been organized in different cities of the region. Antimemorandum-Dum, Beton 100,00 kn Kulturno propagandni komplet Beton: Antimemoran dum-dum Izbor tekstova burlesknog književno-satiričkog podlistka dnevnog lista Danas s gostima: Predragom Lucićem, Andrejem Nikolaidisom, Borom Ćosić... Rat u Bosni i Hercegovini <1992/1995> - genocid nad Bošnjacima - Srebrenica - 1995. - sudski procesi (1) Jedan je od osnivača i kourednik aktivističkog književnog portala Beton (2006 - 2013).

Živi i radi u Beogradu kao zamjenik glavnog urednika Petra Lukovića na portalu e-novine. Pored toga, urednik je i u […] Jedan je od četvorice urednika Kulturno-propagandnog kompleta BETON.

POVEZANE KNJIGE