Isus i Marija u islamskoj mistici

Isus i Marija u islamskoj mistici - Schimmel, Annemarie | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schimmel, Annemarie
DIMENZIJA
4,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Isus i Marija u islamskoj mistici.pdf
ISBN
2941567755738

OPIS

NAŠI POBOŽNI LJUDI PREDANO ŠTOVAHU GROB VAŠEGA SVECA KOGA Ml SMATRAMO BOŽJIM PROROKOM; I KAKO BI LIJEPO NJEGOV SVETI GROB MOGAO POSTATI KOLIJEVKOM SRETNOG RAZUMIJEVANJA, POVODOM VJEČNIH DOBROTVORNIH SAVEZA. Tako u Novalisovu križarskom romanu Heinrich von Ofterdingen govori zarobljena Saracenka Zulima u Jeruzalemu. Time on upozorava na činjenicu koja se na žalost uvijek iznova zaboravljala, ili se nikad nije uzimala na znanje. Isus se u Kur’anu spominje u 15 sura odnosno u ukupno 93 ajeta. Po Kur’anu su, naime, a time i za cjelokupnu muslimansku kulturu, Isus i Marija (Merjem) dva visoko cijenjena stvorenja. Isus, na arapskom Isa, jest Duh Božji, on je Duh od Njega (sura 4, 171) koji je dahom anđela Gabrijela (Džibril) bio usađen u njegovu djevičansku majku.

MOLIMO ZAJEDNO Duhovnost U DUHOVNOJ BITCI Molitva Isusu i Mariji za zaštitu vašeg života i obitelji! 20:37 19.09.2017 - Vjera 459 S... A, opet, nema nikakvih tragova da je bio. Annemarie Schimmel je u studiji Isus i Marija u islamskoj mistici lijepo obradila ovu temu.

Izdavač: Rende. Žanr: Religija i mitologija .

POVEZANE KNJIGE