Zidne novine

Zidne novine - Dedić, Arsen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dedić, Arsen
DIMENZIJA
10,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Zidne novine.pdf
ISBN
6044676136877

OPIS

Zidne novine – (i)lirsko podjebavanjeArsen Dedić u književnosti i oficijelnoj kulturi htio bi biti crnom ovcom ili bijelom vranom, ostati slijepim putnikom u književnopovijesnom vremeplovu, čak stranputnikom u generacijskim ili stilskim svrstavanjima. Ipak njegov light vene ima s razlogom i teško punjenje, njegovo naizgled sasvim ležerno pisanje ima pokriće dubokih osobnih iskustava, elastičnog životnog pogleda i nagonske kreativne ritmizacije. Nakon zbirke pjesama Padova (i odgovarajuće bolesničko-terapijske empirije) logično je da u njegovim novim stihovima pretežu tamniji, rezigniraniji i melankoličniji tonovi. Nostalgično se osvrćući unatrag, morat će priznati htio sam da me vole, no i razočarano ustanoviti sve je ono pravo tako brzo prošlo, jer brzo se trošilo što je brzo niklo, odnosno: sve što sam sakupljao sad me vodi kraju. Heroj je umoran, stoga ne preostaje nego svoditi račune. Tonko Maroević

godine od strane Udruženja KURS. Zidne novine su likovno-informativni projekat. Translation for: 'zidne novine' in Croatian->English dictionary.

Tko danas uopće zastane ispred ormarića za kinoplakate, pitaju se Bacači, koji ih ... Zidne novine dio su ne samo europske kulture kao najjavnije moguće mjesto urbane komunikacije, puno prije naduličnih transparenata, na bandere zalijepljenih kartonskih plakata ili samosvijetlećih bannera, city lightova i gigantskih LCD ekrana. U tom smislu one su prvenstveno mišljene kao medij masovne komunikacije koji prenosi sadržaje ... Zidne novine.

POVEZANE KNJIGE