Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke

Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke - Macan, Darko (ur.) | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macan, Darko (ur.)
DIMENZIJA
7,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke.pdf
ISBN
9129216508293

OPIS

NACIONALNA POVIJEST U STRIPU Osnovnoškolci imaju priliku upoznati nacionalnu povijest na drugačiji, pristupačniji način. Projekt Hrvatski velikani- edukativni strip, u koji su uključeni ponajbolji hrvatski scenaristi i crtači te povjesničari, napokon, nakon 30 godina, strip vraća u hrvatske osnovne škole. Cjelokupni projekt pokrenula je riječka izdavačka kuća Astoria d.o.o., a verificiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH te ga preporučuje kao nastavno sredstvo, potpuno u skladu s novim HNOS-om. Izjava ministra znanosti obrazovanja i športa Dragana Primorca o stripu u školi: Strip vidim kao jedan od istinski važnih elemenata u obrazovanju. Najbitnije je da do djece dođe znanje, a strip to može učiniti mnogo ležernije od udžbenika povijesti i kao takav nastavniku može poslužiti kao još jedno nastavno sredstvo kojim će se učenicima približiti materija- rekao je Primorac, zaključivši kako su Hrvatski velikani vrijedan znanstveni projekt. Ministar Primorac pozdravio je uvođenje stripa kao alternativnoga sredstva za učenje. Naglasio je kako je njegova primarna zadaća omogućiti da se učenicima prenese znanje, temeljeno na činjenicama i istini, a strip kao edukativno sredstvo pomiče granice u obrazovanju te na jednostavan način govori o kompleksnim povijesnim zbivanjima i kao takav se odlično uklapa u novi HNOS, kao i težnju da imamo novu hrvatsku školu, kojoj i ovaj strip daje prepoznatljivost.

Prije nego što su se susreli, nisu baš imali prevelikog uspjeha na filmu. Antonioni zato što nije bio očiti predstavnik poslijeratnog neorealizma, niti je režirao tipično talijanske komedije, dok Vitti nije imala pomodan izgled Sophije Loren ili Gine Lollobrigide. Iako je smješten između Zadra i Preka, na Ošljaku živi samo 15 stanovnika.

u sklopu niza […] Hrvatski Velikani, Enciklopedija, Stripovi, Bonelli, Bande desinee, manga, comics Čitav jedan mikro svijet, u kojemu likovi lebde i balansiraju između sna i jave, realnosti i bajke, egzistencijalizma i metafizike. Taj nam se svijet otvara u osobitoj tehnici voska na drvu, tehnici koja joj dopušta da istodobno slika, modelira i konstruira, dobijajući tako jedinstvene trodimenzionalne slike. U ponedjeljak, 1.

POVEZANE KNJIGE