Kaja i patuljak Neću

Kaja i patuljak Neću - Marasović, Deniza | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marasović, Deniza
DIMENZIJA
4,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Kaja i patuljak Neću.pdf
ISBN
2009708969061

OPIS

Simboličke slikovnice namijenjene su djeci u dobi od četiri do osam godina i velika su podrška onim roditeljima i stručnjacima koji žele pomoći djetetu da u području čitanja iskaže sve svoje mogućnosti.Primjena simboličke slikovnice posebno se učinkovitom pokazala u radu s djecom s posebnim jezičnim teškoćama na planu razumijevanja govora, poteškoćama u čitanju, nedovoljno razvijenim govorom, djecom s poteškoćama u spoznajnom razvoju, a također ih je poželjno koristiti i u radu s odraslim osobama s afazijom. KAKO SE DJECA – NEČITAČI MOGU SLUŽITI SIMBOLIČKOM SLIKOVNICOM? Prije prijelaza na čitanje simboličke slikovnice djetetu je potrebno pročitati priču i pitanjima provjeriti razumijevanje pročitanog teksta. Simboličku slikovnicu poželjno je čitati polako, prstom pokazujući simbole kako bi dijete uočilo povezanost izrečenog i naslikanog. Nakon svake pročitane stranice dijete valja poticati na samostalan pokušaj čitanja. Uglavnom će biti dovoljan jedan do dva pokušaja da dijete, kod kojeg nisu prisutne razvojne poteškoće, uspješno pročita cijelu simboličku slikovnicu. Nakon tog iskustva sa simbolima, dijete treba poticati da i samo ucrta svoje simbole u misaonu kartu, uz pomoć koje će cijelu priču samostalno ispričati. Misaona karta, u prilogu simboličke slikovnice, korisna je i djeci koja su čitači. U prilogu slikovnice nalazi se CD. Emocijama obojena, izražajno pročitana priča na prvom dijelu zvučnog zapisa omogućava djetetu puniji doživljaj i bolje shvaćanje poruke, dok mu drugi dio nudi pomoć pri samostalnim pokušajima čitanja.

2008 Knjiga u dva dela, gde je prvi deo priča o devojci Kaji i "patuljku Neću", za čitanje naglas, dok je drugi deo namenjen čitanju sa ilustracijama. Od 4 godine; Ključna riječ: patuljci; Bog i to dele, hvor 1.

Maca papučarica, Ela Peroci, (Mozaik knjiga) Kaja i patuljak Neću. 2008 Knjiga u dva dela, gde je prvi deo priča o devojci Kaji i "patuljku Neću", za čitanje naglas, dok je drugi deo namenjen čitanju sa ilustracijama.

POVEZANE KNJIGE