Ponedjeljak

Ponedjeljak - Bele, Daniel | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bele, Daniel
DIMENZIJA
7,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Ponedjeljak.pdf
ISBN
9420520805874

OPIS

Ponedjeljak (autobiografija bivšeg ovisnika)Neki dan na braće Oreški spazim igrača kako se ganja na poniju, u gardističkom skafanderu pruža otpor susnježici. Pogledam malo bolje i nemrem verovat! Ne seri da je to Žmarac?! Žmarac, di si buraz? Vajt? Sereš! Kaj si ti živ? Si mi dobar? Ma mrak, čovječe, nikad bolje, ne? Ti, brodarac? Ma da, ganjam neku lovu, vidiš da sam sa bolidom. Kaj sam to čuo za tebe buraz, da si zapalio u komunu, da briješ sa onima kaj se moliju po cele dane. Kaj ti je, kaj si prolupao? Ma ne, burke, velim ti: Bolji nego ikad, ne zaboravljam nikad, hehe. A ti, si još u igri? Kaj ti je, pa nisam lajbek. Pa zakaj onda tak očajnički ganjaš lovu? Ma joj, ne pitaj. Popušio sam mobitel gore u Pinti jučer. I sada me frajer lakira da mu dam 4 glave, i rado će mi ga vratiti, ne? Bajdvej, možeš mi ti utrčati? Isto sam ti kratak, majstore. Znaš ono, žena, kikać… Nemoj me lakirat da si se oženio?! Koja bi me htjela ovako grbavoga, misliš, ha? Haha! Ma ja sam ti totalka zabrijao na ovu clean spiku, čak sam i nekakvu knjigu sklepao iz svega toga. Kaj o đankanju? I to, a i kako sam se skinuo, i bla bla, ne? Ono, u cijeloj toj izolaciji bio sam ti osuđen na sebe i totalno sam se prokužio u nutrini. I tko sam i kaj sam, i kam to sve vodi, i tak, ne? Jednostavno, želim to dati drugima. Mislim da se jedan skine, ili bar poželi skinuti kad to pročita, knjiga je uspjela, ako me kužiš. A i nekako ti osjećam da sam to dužan dečkima koji su mi pomogli, osobito ovima kaj su se profurali nakon komune i umrli. Ovo je žešća spika, moram to pročitat! Daj mi broj moba, da te cimnem. I izvadi mobitel, onaj koji je izgubio u Pinti. Možda se on prvi skine. Biografija: Malo sam jači od tri banke, sredil sam se, brijem. Stambeno sam i vozno situiran, oženjen, kikać, po PS-u. Egocentrik sam i sve pritajeniji ekscentrik (blažene godine), nešto kao boem s kreditnom karticom. Kako su kontradiktornosti unutar mene pronašle zgodan način da se udruže, naglašena socijalna komponenta dobro podnosi moj egoizam. Uglavnom, u životu sam našao računicu da se koliko toliko solidno prošvercam. Osim što sam zaposlen kao programer, klešem slova na groblju i općenito ni me sram nikaj delati, pa povremeno nosim namještaj, glumim leteće uloge po telki i kaj god uleti. Umro sam od droge, istom se rodio u Kristu (ovo zvuči tu mač, ali kaj buš, istina je!). Neizmjerno volim svoju ženu Željku i sina Doriana.

Zbog neophodnih radova na dalekovodu povremeno će bez opskrbe električnom energijom od 8 do 15 sati ... U ponedjeljak u Rijeci počinje cijepljenje protiv koronavirusa opće populacije, točnije svih starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika koji su se odlučili na tu najučinkovitiju zaštitu, piše Jutarnji list. SLOVENSKI parlament odlučivat će u ponedjeljak o prijedlogu oporbe za izglasavanje nepovjerenja sadašnjoj vladi Janeza Janše, odlučio je danas kolegij predsjednika Državnog zbora Igora Zorčiča. Vlasnica ugostiteljskog objekta iz Zagreba Petra Odobašić iz te samonicijative ugostitelja, Hini je nakon sastanka također potvrdila da neće biti masovnijeg otvaranja u ponedjeljak, nego da je to najavilo tek desetak ugostitelja i to većinom iz zagrebačke Dubrave, jer više ne mogu izdržati da ne rade, nemaju za račune niti za platiti ... Festival znanosti je događanje sa ciljem približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Festival znanost u Rijeci traje od 12.10.2020.

pa sve do 17.10.2020.. Od ponedjeljka, 15. veljače, započinju radovi na sanaciji garaže Pujanke 1 (kraj crkve), pa se mole svi vozači i korisnice da do tada izmjeste svoja vozila iz prostora, poručuju iz tvrtke "Split parking" - investitora radova, dok je izvođač tvrtka "Map Trade" iz Slovenije.

POVEZANE KNJIGE